Tizedszer rendez adventi programsorozatot a komlói önkormányzat a városháza előtti téren. A város karácsonyfája tövében hangulatos ünnepi vásár és minden hétvégén ingyenes kulturális programok várják az érdeklődőket.

Az EccPecc zenekar gyerekműsorával rajtolt el az idei advent Komló főterén. Advent első vasárnapján a kellemes időjárásnak is köszönhetően több százan hallgatták az ünnepi programsorozat első fellépőjét. Aznap nyitott meg a karácsonyi vásár, amely egészen karácsonyig forraltbor- és süteményillatú ünnepi hangulattal és díszkivilágítással várja az érdeklődőket. Természetesen a szórakoztató programok is folytatódnak: a következő három hétvégén szombaton és vasárnap is élőzene lesz a téren.

„A karácsonyi programok a szokásoknak megfelelően idén is elsősorban a gyerekekről szólnak: fellépőként és közönségként is a kicsiké lesz a főszerep. Úgy állítottuk össze a naptárat, hogy minden család találhasson neki tetsző műsort a következő hetekben. Szeretnénk, ha mindenki igazán ünnepi hangulatba kerülne, mire szenteste elérkezik” – mondta Polics József polgármester.

December 7-én, szombaton kórusok napja lesz: a Kodály Nagykórus és a Munkáskórus mellett a Gagarin iskola ötödikeseit hallgathatják az érdeklődők. Másnap, advent második vasárnapján a Pécsi Gospel Kórus és a Kodály iskola népzenészei állnak színpadra. A harmadik adventi hétvége szombatján a Hangoló zenés gyermekszínház Tél című mesejátékát láthatja a közönség, vasárnap pedig a Staféta zenekar gyermekkoncertje lesz hallható.

A karácsony előtti hétvégén pénteken is lesz műsor, kedvezve a felnőtteknek is. A hétvége folyamán a Nagy László Gimnázium Csajogányok kórusa, a Főnix Kamarakórus és a Him Singers Énekegyüttes lesz az első fellépő szombat este, majd vasárnap egy újabb gyermekkoncerttel zárul a programsorozat a Pöttyös Bögre zenekar előadásában.

A koncertek minden nap 17 órakor kezdődnek és természetesen ingyenesek.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 354 megtekintés

Videó: 48 281 008 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918848

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh