A mai nap, november 14. a nevezési határidő az I. Ligeti Tepertő és Forraltbor Fesztiválra. A kis baranyai község is csatlakozott a régi hagyományokat felelevenítő települések sorához.

November 17-én, szombaton kerül sor az igazi falusi hangulatú Tepertő és/vagy Forraltbor készítő versenyre. A rendezvény fő attrakciója a töpörtyűsütő és forraltbor készítő verseny, mely feleleveníti a disznóvágások hangulatát, ahol a család, barátok, komaság, szomszédság együtt tevékenykedik és záró eseményként kisütik a szalonnát.

Nevezni lehet mindkét kategóriában vagy külön kategóriánként is egyénileg illetve csapatban. Minden nevező biztosítsa magának a forraltbor, illetve tepertő készítéséhez szükséges eszközöket és alapanyagokat. Ne csak a hagyományos disznótöpörtyűben gondolkodjunk, indul egyéb (mangalica, liba, vaddisznó, szarvas stb.) kategória. A zsűrizéshez 10 dkg tepertőt és 2 dl forraltbort kell biztosítani.

A fesztivál más programokkal is kedveskedik látogatóinak:

 

13.00 órakor nyitja kapuit a verseny

14.00-17.00 óra között folyamatos lesz a Komlói FŐNIX Hagyományőrző és Íjászbarátikör bemutatója, ahol íjászkodásra is lesz lehetősége bárkinek.

A délután folyamán a gyerekeket rajzverseny és érdekes vetélkedők várják.

17.00 órakor Papp Attila műsora következik.

A 18.00 órai Eredményhirdetést 19.00 órakor bál követi.

A versenyre jelentkezni Liget Község Önkormányzata 72/671-552, vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. lehet.

Forrás: Közkincs Kerekasztal

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 800 megtekintés

Videó: 47 967 930 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887503

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh