Jövőre zárul Pécs mecsekoldali úthálózatának egymilliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztése - közölte pénteken a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel, miután átadtak a forgalomnak a beruházás keretében megépített 400 méteres új útszakaszt.

A Bálicsi utat és a Petőfi utcai körforgalmat összekötő teljesen új, mintegy 400 méteres lekötőút építését fejezte be az önkormányzat, ezen péntektől meg is indult a forgalom - idézte a közlemény Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestert. Az útépítés részeként kétoldali járda, csapadékvíz elvezető rendszer és közvilágítás is kiépült. A jövőben már csak egy zajvédő fal építése várható a területen.   

Páva Zsolt kiemelte: emellett a meglévő, a pécsi belvárost északról elkerülő teljes, mintegy 3000 méter hosszú úthálózat fejlesztését is befejezi 2019-ben a pécsi önkormányzat. A cél, hogy a Mecsekoldalban élő pécsiek tízezreinek közlekedését segítsék.   

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a tájékoztatás szerint arról számolt be, hogy egymilliárd forintos forrást biztosított a Miniszterelnökség csak a mecsekoldali utak megújítása érdekében. További tízmilliárdos támogatást nyújt a kabinet más célokra - tette hozzá a politikus felidézve, hogy a magyar kormány az elmúlt kilenc évben számos segítséget nyújtott Pécs számára. A többi között iskolák, bölcsődék, óvodák, újultak meg, illetve munkahelyek ezreit sikerült Pécsett megteremteni ilyen módon - idézte a kommüniké a képviselőt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 097 150 megtekintés

Videó: 48 322 899 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923825

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh