Aranyfedezet címmel hirdeti meg a 2019/2020-as évad bérletes sorozatát a Pannon Filharmonikusok a Müpában.

"Az országos szinten jegyzett pécsi zenekar koncertjei ugyanis egyfajta aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a közönség a koncertélményen túl valódi részesévé váljon a zene megszületésének" - indokolta Horváth Zsolt trombitaművész, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a címválasztást az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Az igazgató szerint a cím utal a zenekar kvalitására, azokra a szólistákra és karmesterekre, akik a zenekarral dolgoznak és utal a kiválasztott zeneművekre, valamint az együttes és közönsége szoros, interaktív kapcsolatára is.   

Elmondta: a Müpában öt hangversenyt adnak, amelyek között vannak ismert darabok és ritkaságok is. Az együttes szakmai munkáját két vezető karmester, Gilbert Varga és Bogányi Tibor irányítja, az öt hangversenyt ők osztották meg egymás között. Horváth Zsolt szólt arról is, hogy a koncertek érzékeltetik az együttes vezető karmestereinek különböző, de egymást kiegészítő személyiségét. Mindketten a magas minőséget várják el az együttestől, ugyanakkor zenei érdeklődésük különböző - tette hozzá.   

Gilbert Varga három koncertet vezényel, válogatásában különleges művek kaptak helyet, köztük például César Franck és Mahler ritkán hallható zenedarabja, valamint Éduard Lalo Spanyol szimfóniája. A sorozat további két hangversenyét vezénylő Bogányi Tibor koncertprogramjából Gustav Holst Planéták című művét emelte ki. Szólt arról is, hogy az októberi nyitókoncertre a japán Kisima Maju érkezik Budapestre, a fiatal hegedűművész először lép a magyar közönség elé, továbbá fellép a Müpában Ludwig Mittelhammer bariton is. A koncerteken hallható lesz a Londonban élő Frankl Péter zongoraművész, aki Mozart c-moll zongoraversenyét adja elő, és Kelemen Barnabás hegedűművész, aki Sibelius versenyművét játssza a Müpában.   

A zenekar családi programot hirdet a bérletesek, gyermekeik és unokáik számára. Tíz és tizenhat év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik szülőkkel, nagyszülőkkel érkeznek a hangversenyre. Regisztrálni a zenekar honlapján lehet a programra. A pécsi együttes budapesti koncertsorozatára a bérletvásárlás időszaka március 1-jén kezdődött.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 411 142 megtekintés

Videó: 47 555 650 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6804828

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh