Környezettudatosságot elősegítő „zöld ötletek” valósultak meg a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának támogatásából. A drávaszabolcsi, a siklósi és a két pécsi pályázó a fenntarthatóság, és környezetbarát nevelés érdekében közösségi tereket hozott létre kicsik és nagyok számára egyaránt.

A DDC Zöld Megoldás-pályázata minden évben lehetőséget biztosít környezettudatos kezdeményezések megvalósítására. A pályázók a váci, a beremendi, és a pécsi térség non-profit szervezetei és oktatási intézményei közül kerülnek ki.

A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda 2018-ban másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására. „Az én házam! – Az én váram!” nevet viselő projekttel megálmodtak egy úgynevezett aktívházat, amely remekül kapcsolódik a 2017-ben megépített kölyÖKOpark elemeihez.

Az óvodához hasonlóan a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Kanizsai Dorottya Általános Iskola is a szabadban történő tanulásra helyezte a hangsúlyt pályázatával. A Tan-liget projekt a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését is szolgálja, valamint az újrahasznosítás fontosságára is felhívják a diákok és szüleik figyelmét egyaránt.

A pécsi pályázók szintén a környezeti nevelésre helyezték a hangsúlyt.

„A Bártfa utcai tagóvoda gyermekeiért” Alapítvány Mesekert, a Meszesért Alapítvány Élő, Élhető udvar pályázatával egy fenntartható, környezetbarát és egészséges környezetet teremtettek az óvodás és iskolás gyerekek számára.

Az átadó ünnepségekre szeptember 18-án és 19-én került sor, ahol az iskolák, az alapítványok és fenntartóik, valamint a Duna-Dráva Cement Kft. képviselői is tiszteletüket tették. A DDC részéről Müller Ádám, a vállalat Beremendi Gyárának igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A pályázatról és további aktuális projektekről bővebben a vállalat honlapján olvashat: duna-drava.hu/hu/zold-megoldas A 2019/2020-as Zöld Megoldás-pályázatra november 4-ig lehet jelentkezni, részleteket a vállalat honlapján találhat.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 653 megtekintés

Videó: 48 291 244 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919902

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh