A Baranya megyei Komló 5. számú egyéni választókerületének 13. számú szavazókörében november 10-én megismétlik az önkormányzati választást - közölte Partos János, a Baranya Megyei Területi Választási Iroda vezetője az MTI érdeklődésére pénteken.

A Pécsi Ítélőtábla előzőleg - a települést és a szavazókört meg nem nevezve - tudatta: október 24-i döntésével jogerősen megállapította, hogy az október 13-án tartott helyi önkormányzati választáson megtartott szavazás jogszabálysértő volt.    

A döntéssel a polgármester-választás és az egyéni választókerületi képviselő választás eredményét megállapító határozatot megsemmisítették és a szavazókörben a szavazást megismételtetik.   

Az indoklás szerint a szavazókörben a választás napján egy 10-12 fős társasághoz tartozó személyek jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, velük a szavazóhelyiségbe és a szavazólap kitöltésének idejére a szavazófülkébe is bementek.   

A bíróság szerint a szavazók a külső szemlélők számára nem voltak fogyatékkal élők, testi fogyatékosságuk vagy egyéb ok a szavazásukat nem akadályozta. Ez a magatartás, és ennek a szavazatszámláló bizottság által történő elfogadása, megakadályozásának elmulasztása az ítélőtábla álláspontja szerint egyértelműen és kétséget kizáróan a többi között a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelveibe ütközik.   

A valasztas.hu adatai szerint az október 13-i választáson Komló 5. számú egyéni választókerületének 13. számú szavazókörében 1.206 volt a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma. Közülük 506-an jelentek meg és 487-en érvényesen szavaztak.    

A két polgármesterjelölt közül Polics József (Fidesz-KDNP) 316, míg Ferenczy Tamás (Komló Összeköt Egyesület) 171 szavazatot szerzett a szavazókörben.    

Komlón az október 13-i eredmények szerint Polics József 4.177, míg Ferenczy Tamás 4.059 szavazatot szerzett.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 757 megtekintés

Videó: 47 967 884 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887498

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh