Különleges programokat kínálnak a szállásadók, vendéglátóhelyek és a kulturális intézmények összefogásával induló kampányban a baranyai megyeszékhelyen a város turizmusának fellendítése érdekében - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

Mint írták, a Pécs nyitva elnevezésű, júliusban és augusztusban folyó országos tájékoztató kampány célja, hogy bemutassák Pécs mindenki által jól ismert arcát, színes programkínálatát, szállásait, gasztronómiai kínálatát.    

A programokról közölték: június utolsó hétvégéjén már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek a dzsessztől a komolyzenéig kínálnak koncerteket, de a kulturális negyedben napközben is zajlanak vezetett élménytúrák, nyitva vannak a tárlatok.   

A pécsi belvárosi Múzeum utcában újra látogatható a többi között a Vasarely és a Zsolnay Múzeum, emellett új, izgalmas színfoltja lesz Pécsnek augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat.    

A Pannon Filharmonikusok nagykoncertet is ad a nyár folyamán, így a három éve sikerrel futó Mamma mia! - ABBA sorozat folytatására is sor kerül. A közlemény szerint az előadók új dalok feldolgozásával készülnek a Dóm téren augusztus 16-án.    

A Múzeum utcában, a Szabadtéri Színház területén kialakított új programhelyszínen, a Káptalan Kertben nyári koncertsorozat indul. Visszajövünk címmel a Bagossy Brothers duplakoncertje hallgatható meg a hétvégén, de a nyár folyamán még számos koncert lesz ott.  

A kampányról további részletek olvashatóak annak Facebook oldalán és a pecsnyitva.hu weboldalon.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 950 megtekintés

Videó: 47 971 647 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887861

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh