Az előzetes terveknek megfelelően kilenc általános iskolai első osztály indul a 2012/13-as tanévben Komlón. Az előző héten lezajlott beiratkozáson – a körzetek és a képzési ajánlatok figyelembevételével – 192 gyermek beiskolázására kerülhetett sor az intézményekben.

A korábbi képviselő-testületi határozat szerint a Szilvási Nevelési-Oktatási Központ Általános Iskola, a Kenderföld-Somági Általános Iskola és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola egyaránt két osztályt, míg a Gagarin Általános Iskola három tanulócsoportot indíthatott volna a következő tanévben. A szülői igények ezt a felosztást némileg felülírták. A szilvási intézményegységben három, míg a Gagarin Iskolában mindössze két osztályban kezdhetik meg a munkát szeptembertől. A többi intézményben az eredetileg meghatározott két osztály indítására nyílik lehetőség.

A várhatóan egyházi fenntartásba kerülő Kodály Iskolát 42 család választotta. A Pécsi Püspökség korábban jelezte, hogy kevesebb jelentkező esetében akár 15 fős osztályok beindítását is vállalja. A jelentkezők száma azonban két 21 fős tanulócsoport indítását is lehetővé teszi.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 851 666 megtekintés

Videó: 49 032 993 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7047297

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh