Vasárnap az ország tíz településén kell megismételni az október 13-ai önkormányzati választás szavazását; erre a voksolásra is lehet mozgóurnát kérni.

A megismételt szavazásokon átjelentkezési kérelem nem nyújtható be, azonban - ahogyan négy héttel ezelőtt is - lehetőség van mozgóurnás szavazásra.   

Nem "élnek" automatikusan az október 13-ai szavazásra benyújtott mozgóurna-kérelmek, a mozgásában gátolt választópolgárnak - ha mozgóurna biztosítását igényli - új kérelmet kell benyújtania online a www.valasztas.hu oldalon vagy személyesen a helyi választási irodában péntek 16 óráig, a választás napján pedig 12 óráig a szavazatszámláló bizottságnál.   

A megismételt választáson választójoggal rendelkező személy itt kérelmezheti, hogy a választási iroda szavazata leadásához mozgóurnát biztosítson lakcímére, vagy a lakcíme szerinti szavazókör területén lévő, általa megjelölt egyéb címre. A választópolgár kérelmezheti azt is, hogy a megismételt választásra benyújtott korábbi kérelmében megjelölttől eltérő, de a lakcíme szerinti szavazókör területén lévő címre biztosítsa a mozgóurna kivitelét.   

A mozgóurnát a választópolgár lakóhelye szerinti helyi választási iroda vezetőjétől (a jegyzőtől) kell kérni, a mozgóurnát csak olyan címre lehet kérni, amely ugyanazon szavazókörben található, ahol a választópolgár lakik.   

Arra hivatkozva nem lehet mozgóurnát kérni, hogy valaki a munkavégzése miatt nem tud elmenni a szavazókörbe.   

A szavazás napján a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni a mozgóurnát, de csak 12 óráig. A szavazás napján a mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja viszi ki a szavazókör területén belül úgy, hogy az urna a szavazókör este 7 órai zárására megérkezzen.   

Aki mozgóurnát kért, az "hagyományos módon", a szavazókörben nem szavazhat, kizárólag mozgóurnával.   

Vasárnap megismétlik az október 13-ai szavazást Jászberény mind a 21 szavazókörében, Szekszárdon összesen hét szavazókörben, Lengyeltótiban három szavazókörben, valamint Komló, Tarany és Litér egy-egy szavazókörében. Pettenden, Nyéstán, Kisberényben és Várföldén - a település mérete miatt - csak egy szavazókörben voksolhatnak a választópolgárok.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 713 megtekintés

Videó: 47 975 654 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888150

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh