Kétmillió forintból szerezhet be új bútorokat, információs tablókat a természettudományi gyűjtemény részére a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény. A forrás a Kubinyi Ágoston Program, amelyen ötödször nyert az intézmény.

A jövő év sem telik el fejlesztés nélkül a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben. Az elmúlt években tucatnyi projekt keretében felújították többek között a gyermekkönyvtárat, a bányászati gyűjteményt és a régi idők iskoláját felidéző élménypedagógiai tantermet alakítottak ki. A következő lépcső a természettudományi gyűjtemény mecseki földtörténettel és őslénytannal foglalkozó részlegének modernizálása lesz.

Az intézmény idén is sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Kubinyi Ágoston Programban. Kétmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amiből az épület emeletén lévő állandó kiállítást fogják felfrissíteni: új bútorokat és információs tablókat szereznek be. A többek között jégkorszaki mamutagyart és a híres komlosaurus-lábnyomot is bemutató tárlat játékos elemekkel és rejtett kincsekkel is gazdagodik majd: érdemes lesz alaposan szemügyre venni a tablókat és belenézni a fiókokba.

„Egymás után ötödször nyert Komló a Kubinyi programban, összesen már több mint tízmillió forintot költhettünk a könyvtárra csak ennek köszönhetően. Ehhez adódik a többi hazai és uniós pályázat és a saját forrásaink – kis lépésekben, de az épület minden részére rákerül a felújítás sora” – büszkélkedett Polics József polgármester. Külön hangsúlyozta az intézmény munkatársainak a szerepét, ami nélkülözhetetlen volt ezeknek a pályázatoknak az elnyeréséhez és sikeres lebonyolításához.

A felújítás várhatóan jövő tavasszal kezdődik, a múzeumi gyűjtemény folyamatosan látogatható marad.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 035 megtekintés

Videó: 47 974 433 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888058

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh