Iskoláknak, kórházaknak és alapítványoknak adott át számítógépeket a HAUNI Hungaria. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően összesen 331 számítógép talált új gazdára adományozás útján.

A HAUNI Hungariánál évtizedes hagyomány, hogy a számítástechnikai infrastruktúra fejlesztése során lecserélt darabokat a társaság eladományozza. Természetesen nem selejtes gépekről van szó, hanem olyan jó állapotú, működőképes eszközökről, amelyekre – többnyire valamilyen fejlesztés következtében – nincsen többé szüksége a cégnek. Eddig egyszerre néhány tucat gépet adott át a HAUNI, most azonban rendhagyó módon több száz eszköz talált új gazdára.

A közelmúltban egy globális projekt részeként a HAUNI lecserélte szinte teljes számítógépparkját. Az egész Körber Csoportot érintő fejlesztés célja, hogy minden tagvállalatnál azonos, a korábbinál nagyobb teljesítményű gépek legyenek használatban. Ez egyszerűsíti az egyes cégek együttműködését, a géppark karbantartását és növeli a cégcsoport versenyképességét. A beruházás nagyságrendje pedig azzal járt, hogy több száz laptop és asztali számítógép vált eladományozhatóvá  a pécsi gyárban.

„Olyan intézményeknek és szervezeteknek szerettük volna átadni ezeket az eszközöket, ahol a mindennapi működés során használni tudják azokat. Nemcsak munkavégzésre, hanem oktatási és kutatási célokra is alkalmasak, ezért első körben az iskolákat kerestük meg a felajánlással” – monda el Katona Gábor ügyvezető. Az összesen 331 számítógép nagyjából kétharmada 15 baranyai általános és középiskolába került. A többiből jutott egészségügyi intézményeknek, a pécsi egyetemnek, a mentőszolgálat alapítványának, a katasztrófavédelemnek és a polgárőrségnek is.

Az ajándékozás szerves része a HAUNI társadalmi felelősségvállalási programjának. Ennek keretében a vállalat évente több millió forintot fordít közhasznú szervezetek támogatására, munkatársai pedig önkéntes munkával segítik a számukra is fontos célok megvalósulását.

A HAUNI Hungaria Gépgyártó Kft. Pécs és Baranya megye egyik legnagyobb iparvállalata. 1994 óta stabil és állandó szereplője a helyi gazdaságnak. A német tulajdonú Körber csoportba tartozó HAUNI a gépgyártás nemzetközi élvonalában van, a pécsi üzem magasan képzett munkatársai világszínvonalú berendezésekkel dolgoznak.

Forrás: HAUNI Hungaria Gépgyártó Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 813 725 megtekintés

Videó: 47 978 341 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888333

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh