Idén nem a szokásos formájában valósul meg a nyárra tervezett, korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó pécsi Zsolnay Fényfesztivál - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdán az MTI-t.

Mint közleményükben írták, a koronavírus-járvány és az abból eredő kiszámíthatatlanság miatt bizonyossá vált, hogy a ZSÖK nem tudja olyan léptékű összetett programmal megszervezni a rendezvényt, ahogy a korábbi években.  

Ezért az év hátralévő részében hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekednek, az idei nyárra tervezett programokat pedig jövőre tartják meg.  

Kifejtették: az eddigi hagyományokat továbbvivő, de olyan kisebb léptékű programok sorozatára lehet számítani, amelyek gondolkodásra sarkallnak, értéket közvetítenek, szórakoztatnak, gyönyörködtetnek, emellett virtuálisan is követhetők.  

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2016-tól minden nyáron megtartott pécsi Zsolnay Fényfesztivál egy olyan országos és európai jelentőségű négynapos fényünnep, mely a fényfesztiválok szemkápráztató világát utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal és zenei programokkal ötvözi. A rendezvény már az első évben tízezreket vonzott, 2017-től pedig 50-100 ezer ember vett részt a pécsi belvárosban rendezett programokon.  

Az idei eseményekről és a jövő évi előkészületekről a zsolnayfenyfesztival.hu oldalon olvashatók részletek.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 654 728 megtekintés

Videó: 48 858 935 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7016401

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh