Hatvanöt film, köztük öt nagyjátékfilm került az idei Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe, amelyet október 5. és 11. között negyedik alkalommal rendeznek meg Komlón - közölték a fesztivál honlapján a szervezők.

A versenyre hét kategóriában 125 filmet küldtek az alkotók, a fesztiválon animációs, természet-, dokumentum-, kis- és nagyjátékfilmek, egyéb filmek mellett a diákok külön kategóriában nevezték alkotásaikat. A műveket háromtagú zsűri: Rofusz Ferenc rendező, Pokorny Lia színművész és Réz András esztéta értékeli majd.  

A versenyprogramban szerepel a többi közt Mosonyi Szabolcs Vad erdők, vad bércek című természetfilmje és Tóth Barnabásnak Akik maradtak című filmje is.  

A szervezők beszámolója szerint a bírálók jelezték, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából nem készült átfogó film, a határon túli filmesek közül 4-5 alkalommal szerepeltették érintőlegesen az eseményt.

Csanád-Csongrád megye létrejöttéről ugyanakkor többen is készítettek filmet, több alkotás foglalkozott a koronavírus-járvánnyal és nagyon jó portréfilmek készültek az elmúlt évben. Az egyéb kategóriából négy zenei klipet emelt ki a zsűri és megemlítették a fesztiválra nevezett filmetűdöket, ajánlókat.  

A tervek szerint a versenyfilmek október 5-től 11-ig láthatók majd naponta reggel 9-től 21 óráig a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, valamint élőben online a fesztivál oldalán. A részletes programot szeptember 17. után hozzák nyilvánosságra. Ha a koronavírus-járvány miatt ismét korlátozásokat vezetnek be, csak online vetítéseket tartanak.   

A döntőbe került filmek a fesztivál előtti két hétben láthatók lesznek fesztivál honlapján, a nézők ez idő alatt szavazhatnak kedvenc filmjükre. A legtöbb szavazatot elérő alkotás lesz a IV. Hét Domb Filmfesztivál közönségdíjasa.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 078 129 megtekintés

Videó: 48 307 140 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921514

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh