Május végéig nevezhetnek filmjeikkel az alkotók a Hét Domb filmfesztiválra, amelyet a tervek szerint szeptember 6. és 12. között rendeznek meg a Baranya megyei Komlón - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az érdeklődők a korábbi évekhez hasonlóan hét - dokumentumfilm, kisjátékfilm, animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb és diák - kategóriában nevezhetnek ingyenesen amatőr vagy profi, 2020. január 1. után elkészült alkotásaikkal a hetdombfilmfesztival.hu internetes oldalon május 31-én éjfélig.  

Az ötödik Hét Domb filmfesztiválon Török Ferenc filmrendező, Réz András filmesztéta, forgatókönyvíró és Pokorny Lia színművész alkotja a zsűrit a felnőtt kategóriákban, míg a diákok munkáit Gyenes Zsolt egyetemi docens, médiaművész, Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás pedagógus, zenész, fotóművész értékeli majd.  

A közleményben szerint - amennyiben a szerzők hozzájárulnak - a fesztivált megelőző két hétben online is meg lehet majd tekinteni a kategóriánként kiválasztott 10-10 legjobb alkotást, így közönségszavazásra is lehetőség nyílik.  

A Komlói Színház- és Hangversenyteremben megrendezendő seregszemle programjában előadások is szerepelnek: Szilágyi Andor rendező a mobiltelefonnal történő nagyjátékfilm-készítésről, Réz András a járvány mozikra gyakorolt hatásairól beszél majd, Szabó Gábor operatőr, Kollarik Tamás jogász és Halmy György dokumentumfilm-rendező pedig aktuális és fontos filmes információkkal igyekszik majd ellátni a hallgatóságot.  

A Total Art Egyesület az animációs filmkészítés alapjairól a filmfesztivál egész hetében 9 és 15 óra között tart előadásokat és gyakorlati oktatásokat.  

A tervek szerint a fesztivál filmjeit a rendezvény ideje alatt a komlói színházban és online is meg lehet majd tekinteni - hívták fel a figyelmet a szervezők a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 692 megtekintés

Videó: 47 974 056 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888020

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh