Az ünnepi hangversenyt a hála ihlette, a régen élt és kortárs magyar zeneszerzők műveivel az együttes Magyarország államalapítása előtt tiszteleg a Dóm téren.

Műsorukat úgy állították össze, hogy a színpadon méltó és egyben izgalmas találkozást nyújtson a legnagyobb magyar zeneszerzőink közül Erkel Ferenc, Kodály Zoltán , Dohnányi Ernő klasszikusabb zenéje Rózsa Miklós filmtörténeti hatású muzsikájával. Rózsa itthon még kevésbé ismert magyar származású, háromszoros Oscar-díjas amerikai zeneszerző.

A közel száz filmzenéjéről ismert szerző a klasszikus zene iránt mindvégig elkötelezett maradt. Hollywood folyamatos felkérései mellett rendszeresen adott komolyzenei hangversenyeket is. A Spellbound Concerto zongorára és zenekarra című műve valójában egy zongoraverseny kvalitásaival bír, Magyarországon alig hangzott még el, Hodozsó György zongoraművész erre az ünnepi alkalomra készült fel a műből. Hunyadi-nyitány, Marosszéki táncok, Dohnányi Szvit-je, valamint Rózsa El cid című műve csendül még fel többek közt az est folyamán, Bogányi Tibor, a Pannon Filharmonikusok egyik vezető karmestere dirigál, Bősze Ádám konferál.

A hangverseny 19.30 órakor kezdődik a Dóm téren,  rossz idő esetén az előadások esőhelyszíne
a Kodály Központ, ahol az ülőhelyre szóló szabadtéri jegyek is érvényesek lesznek. A koncert napján 15.00 órakor adnak tájékoztatást arról, hogy melyik helyszín ad végül otthont az eseménynek:  a www.pfz.hu oldalon, a közösségi média csatornáikon, valamint hírlevélben, azt kérik tehát a publikumtól, hogy indulás előtt mindenki informálódjon. A Pannon Filharmonikusok jegyirodájának telefonszáma (72/500-300) is elérhető lesz.

Bár az előadás ingyenes,  de előre megváltandó regisztrációs jegyhez kötött, egyszerűen online a jegymester.hu oldalon, vagy a Kodály Központ jegypénztárában személyesen is igényelhető.

A nézők nem helyre szóló jeggyel, de kizárólag ülőhelyet elfoglalva vehetnek tehát részt az előadásokon, így zenekar arról is tájékoztatta közönségét, hogy a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

A Dóm teret a szervezők 18.00 órától teljesen lezárják, a regisztrált belépőjeggyel érkezők számára 18.30 órakor nyitják meg a két beengedő kaput. A székesegyházba a 18.00 órai misére érkezők azonban a Dóm tér felől akadályoztatás nélkül tudják vezetett útvonalon megközelíteni a székesegyház déli bejáratát is, majd a mise végén elhagyni az épületet. Igény esetén a rendezvény hostess csapata segíti a Dómból távozók tájékozódását a kordonok között.

A minél gördülékenyebb bejutás érdekében azt kérik, hogy mindazok, akik előzetesen már átvették papír alapú jegyüket, a Kioszk mögötti átjárónál, a boltíves kapubejáratnál közelítsék meg a helyszínt. Azok pedig, akik technikai okokból a helyszínen veszik át az előzetesen már megigényelt jegyüket, a Liszt Ferenc szobor és Barbakán kert felőli beengedő kaput vegyék igénybe!

Megkérik a közönséget, hogy a belépőjegyet mindenki őrizze meg egészen az előadások végéig, hogy minden esetben igazolni tudja, akár a lezárt koncerthelyszínről való kilépés után, hogy jogosan tartózkodik a területen, illetve tér oda vissza.

Javasolják továbbá, hogy lehetőség szerint gyalog közelítsék meg a helyszínt, hiszen a parkolásra nagyobb körzetben nincs lehetőség.

Az előadás és a környék nyugalmát a szervezők, valamint a rendőrség biztosítja.

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 609 megtekintés

Videó: 48 281 441 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918911

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh