A Pannon Filharmonikusok ezen a rendhagyó húsvéton külön figyelmet szentelt a gyerekes családoknak. Közössége tisztában van azzal, hogy milyen nehéz kisgyermekekkel megélni ezt a szigorításokkal teli időszakot, hiszen a zenekar tagjai maguk is összesen közel 80 gyermeket nevelnek.

A felnőtteknek hagyományos húsvéti hangversenyét ajánlja online ingyenesen, amelynek műsorába idén igazán örömteli, életigenlő és lélekemelő művek kerültek. A legkisebbeknek pedig az internetről elérhető, letölthető játékokkal, kifestővel kedveskednek a tavaszi szünetben. A szemfüles pécsiek pedig egyéb meglepetésekre is bukkanhatnak a belvárosban sétálva.

A zenekar tehát nem csak zenével, hanem egyéb húsvét- és tavaszváró ajándékkal is készült felismerve a homeoffice és az online oktatás okozta szülői leterheltséget. A honlapján és közösségi oldalán a gyermekes családok számára kínál játékokat.

„Reméljük, hogy amennyire nekem és kollégáimnak öröm volt a sok ötlet közül a legjobbakat, a kedves rajzok közül a legbájosabbakat, a többnyire zenei kötődésű játékok közül a legizgalmasabbat kiválasztani és ezt a projektet útjára indítani, ugyanolyan örömet okoz majd a családoknak, elsősorban
a kicsiknek.

Apró gesztus, de anyaként én is tudom, milyen megnyugvás tud lenni egy új játék, egy új élmény, ami tartalmasan leköti egy időre a srácok figyelmét!” – nyilatkozta Graf Orsolya, a Pannon Filharmonikusok marketing és kommunikációs vezetője.

Szándékaik szerint tehát leginkább a szülőknek segítség, ha az újonnan felfedezett játékokkal, kifestőkkel elszöszölnek a gyerekek a tavaszi szünetben. A zenekar nem először dolgozik együtt a pécsi Ferling Szonjával, aki a gyermekkor varázslatos világát idézi akvarellel, festékkel, vagy digitális technikával készített munkáiban. A Pannon Filharmonikusok Lickl-díjas grafikusa, Lakatos Kornél varázsolta össze a különálló elemeket, játékokat, rajzokat.

A zenekar honlapján pfz.hu/tavasz-es-husvetvaro-meglepetes-kisgyermekes-csaladoknak találhatóak a játékok piciknek, kicsit nagyobbaknak: keresd a párját!, zenei ki mit tud, mire hasonlít?, keresd a különbséget!, felismered őket?, észre sem veszik és játszva tanulnak hangszerekről, zenéről. Követik a Csigabiga útját a Kodály Központba, tapsolnak és ha a szülők muzsikát is bekapcsolnak, táncolhatnak, zenehallgatás közben színezhetnek, hiszen soha nem lehet elég korán elkezdeni a zenével való ismerkedést.

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 442 megtekintés

Videó: 48 317 939 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923277

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh