A partnerkeresés, az egymással való ismerkedés jegyében zajlott, a Komlói Vállalkozók Klubja Egyesület által megrendezett első vállalkozói börze. A lobbi partinak elkeresztelt eseményen városunk gazdasági szereplői találkozhattak egymással.

Úttörő jelleggel szerveztek vállalkozó börzét Komlón. A Komlói Vállalkozói Klub Egyesület, a Béke Hotel kerthelyiségében várta kötetlen beszélgetésre, egy közös ebéd mellett információk átadására, ötletek megfogalmazására, illetve egy későbbiekben gyümölcsöző kapcsolat megalapozására a kistérség gazdasági szereplőit.

Az eseményt Polics József polgármester nyitotta meg, aki beszédében szintén az információcsere és az együttműködés lehetőségére hívta fel a figyelmet. Meggyőződésének adott hangot, hogy a vállalkozásokat összekötő szálak erősödése a rendelkezésre álló és a városba érkező központi források hatékonyabb helyi felhasználását eredményezheti.

Kispál László házigazda, a vállalkozók egyesületének elnökeként az egyesület tevékenységét mutatta be röviden, majd a helyi gazdaság diagnózisát felállítva – a nagyvállalatok helyén létrejövő kisvállalkozások helyzetéről, a szolgáltatói szektor, a piac beszűküléséről beszélt. Úgy vélte, hogy a vállalkozói börze alkalmas lehet arra, hogy a börzén résztvevő kisvállalkozók megtalálják partnereiket a szintén jelenlévő intézményekben (pénzintézetek, önkormányzat), vállalkozókban fejlesztési, beruházási terveik megvalósításához.

A harminchat standon többek között pénzintézetek, az önkormányzat, egyéni- és társas vállalkozások, biztosítók, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, többségében a szolgáltatóipar képviselői mutatkoztak be. Az esemény pozitív fogadtatását tükrözi, hogy az idei rendezvényről lemaradók közül már többen jelezték részvételüket a legközelebbi lobbi partin.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 913 052 megtekintés

Videó: 49 079 103 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056551

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh