Hagyomány a Körber pécsi telephelyén, hogy a vállalat minden évben hárommillió forintot oszt szét a közösség érdekében tevékenykedő civil csoportok között - méghozzá a munkatársak szavazatai alapján. Idén két, fogyatékkal élőket segítő szervezet és egy állatmenhely kapta az 1-1 millió forintot.

A Körber több ezer fős vállalati családi napjának hagyományos programja, hogy 1-1 millió forint adományt vehetnek át a város és az itt élők érdekében dolgozó három civil szervezet képviselői. Bár az idén a családi napot a járvány meghiúsította, az adakozás nem maradhatott el. A szokásoknak megfelelően a körberes munkavállalók szavazhattak, kiket tartanak a leginkább méltónak a támogatásra.

A Fogd a Kezem Alapítvány 30 éve nyújt értelmi fogyatékkal élők számára napközbeni ellátást és lakhatást a városban. "Alapítványunk közössége hálás a Körbernek és dolgozóinak a támogatásukért!  Ebből a pénzből a jövő év elejére befejezzük három foglalkoztató műhelyünk és az étkező légkondicionálását, ami 40 ember számára teszi kellemesebbé a körülményeket. Számunkra ez az egyre melegedő nyarak miatt óriási előrelépés és könnyebbség, amit saját forrásból nem tudtunk volna elérni!" - köszönte meg a támogatást Tóth Péter.

A Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének a Covid elleni védekezésben jelent segítséget a körberesek adománya. "Az ügyfélfogadásra alkalmas székházunkat sikerült felszerelni a támogatásból korszerű tisztítóeszközökkel, takarítószerekkel, valamint terveink közt szerepel a közeljövőben maszkokat, kézfertőtlenítőt, egyéb segédeszközöket tartalmazó egységcsomagokat eljuttatni sorstársaink részére" - foglalta össze Bögyös Zoltán.

A harmadik adományozott a Misina Természet és Állatvédő Egyesület. "Több éve működünk együtt a Körberrel, rendszeresen segítik a munkánkat. Számunkra az egymillió forinton túl az adományozás erkölcsi értéke is fontos: a város egyik legnagyobb vállalata áll ki mellettünk és az értékeink mellett. A pénzből a gazdára váró állatoknak tudunk jobb körülményeket biztosítani" - számolt be az adomány felhasználásáról Farkas Tamás.

Újdonságként idén a körberes munkavállalók dönthettek úgy, hogy nem kérik az amúgy mindenkinek járó céges karácsonyi ajándékot, aminek az ára így jótékony célokat szolgál. "A Körber társadalmi felelősségvállalásának egyik pillére a szemléletformálás, ezért a munkatársainkat is arra ösztönözzük, a lehetőségeikhez mérten segítsenek a rászorulókon" - tájékoztatott Katona Gábor ügyvezető.

A felajánlásokból összegyűlt pénznek köszönhetően öt további szervezet, a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete, a Pécsi Kosár Közösség, a Retextil Alapítvány, a Tölösi Péter Alapítvány Egyesülete, és a People First Egyesület jutott 150-150 ezer forint támogatáshoz.

Immáron ötödik alkalommal csatlakozott a vállalat a Baptista Szeretetszolgálat cipősdobozos gyűjtési akciójához. Az eredmény minden eddiginél nagyszerűbb lett, idén 95 ajándékot gyűjtöttek össze a munkavállalók, amelyet másik 95 darabbal egészített ki a Körber Hungária. Így 190 nehéz sorsú gyermek karácsonyát tették szebbé.

Forrás: Körber Hungary

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 083 054 megtekintés

Videó: 48 313 440 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922604

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh