Harminckét évesen, szívelégtelenség következtében elhunyt a világ legidősebb macskája - számolt be róla pénteken a Metro brit online újság.

Amikor Szerecsendió, a cirmos cica született, még Margaret Thatcher volt a kormányfő, és II. Erzsébet csak 30 éve ült a brit trónon. Gazdái, Liz és Ian Finlay szerint, akik 27 éven át viselték gondját, a macska hosszú életének az volt a titka, hogy tonhallal, tejszínnel és sült csirkével kényeztették.   

A macska állapota csak életének utolsó heteiben fordult rosszabbra, a fogai már elvástak és nehezen lélegzett. Finlay, a nyugdíjas pék szomorúan mondta el: hirtelen halála feleségével együtt mélyen megrázta, mivel "gyerekükként szerették".   

A házaspár hozzáfűzte, hogy nem lesz több macskájuk, mert annyira megviselte őket a cirmos halála.    

Szerecsendió a pár korábbi, Fűszer névre hallgató cicájával vetődött el hozzájuk 1990-ben. Mikor kiderült, hogy kóbor állat, befogadták, és Fűszer halála után ő lett az egyetlen háziállatuk. Az állatorvos szerint ötéves volt, amikor hozzájuk került, tehát amikor augusztus végén elpusztult, 32 éves lehetett. A macskák általában 15 évig élnek, Szerecsendió tehát kivételesen magas kort ért meg.   

A Guinness rekordok könyve szerint egy 30 évesen, májusban elhunyt texasi sziámi macska volt a világ legöregebb cicája.

Forrás: MTI / dailymail.co.uk

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 543 947 megtekintés

Videó: 27 887 429 megtekintés

Látogatók

Összesen5151678

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh