Egyre inkább az innovatív, nem füstölő dohányipari termékekre helyezi a hangsúlyt és tovább növelné dolgozói létszámát a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. (BAT PD) - mondta a vállalat ügyvezető igazgatója a gyár 110 éves fennállása alkalmából szervezett szerdai ünnepségen, a baranyai megyeszékhelyen.

Orosz Zoltán a Pécsen három önálló gyáregységben több mint 820 embert foglalkoztató társaság belvárosi üzemében tartott jubileumi ünnepségén azt mondta, a BAT stratégiájának részeként az innovatív, füstöt ki nem bocsátó, így az emberi szervezetet kevésbé megterhelő dohányipari termékek szerepe egyre hangsúlyosabb a világban, így a vállalat is ezek előállítására, fejlesztésére fókuszál a jövőben.   

Az ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésére közölte: cégük stabilan működik és a jövőt illetően is optimisták, ugyanis - bár a hagyományos dohánytermékeket fogyasztók lakosságban betöltött aránya egyre kisebb - az új termékek, így például a hevítéses technológián alapulók cigaretták, nikotinpárnák, piaca folyamatosan bővül. Utóbbi kapcsán kiemelte: azokból évi kétmilliárd darabot állítanak elő a baranyai megyeszékhelyen.   

Orosz Zoltán felhívta a figyelmet arra is, hogy a vállalat megbecsüli munkavállalóit, számukat folyamatosan emeli, s jelenleg is 65 nyitott pozícióra keresnek dolgozót.   

Péterffy Attila (Pécs Jövője), a baranyai megyeszékhely polgármestere kiemelte: a pécsi dohánygyár mindig élen járt a fejlesztésekben, képes volt időről időre megújulni és képében a tulajdonos jelentős és folyamatos innovációinak köszönhetően modern, világszínvonalú termelővállalat működik Pécsen.   

A 2021-ben 25,68 milliárd font bevételt és 10,2 milliárd font nyereséget termelő BAT vállalatcsoport világszerte     több mint 175 országban van jelent és 52 ezer munkavállalót foglalkoztat.   

A BAT a magyar piacon a BAT PD révén van jelen, amely az 1912 óta termelő pécsi dohánygyár felvásárlásával jött létre 1992-ben.   

A BAT PD tavaly májusban jelentette be, hogy átalakítja a pécsi dohánygyár termelését, mert világszerte megnőtt a kereslet az újgenerációs termékek, így a dohánymentes nikotinpárnák iránt.   

A dohánygyár akkori közleményében azt írták, hogy a legtöbb cigarettamárka helyi gyártását beszüntetik, csak az egyik legismertebb hazai márka előállítását tartják meg Pécsen és a jövőben túlnyomórészt nikotinpárnákat gyártanak.   

A BAT PD több mint 900 embernek ad munkát, ebből a nikotinpárnák és szivarkák előállítását, valamint vágott dohány előkészítését végző pécsi gyáregységekben több mint 820-an dolgoznak.   

A cég az MTI érdeklődésére korábban közölte: a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a pécsi nikotinpárnagyár fejlesztésére, onnan ugyanis több mint 30 országba exportálnak termékeket. A társaság céljai között szerepel, hogy a pécsi gyáregység a termékkategória legnagyobb európai előállítója legyen a jövőben. Ezzel összhangban a tavaly Magyarországon is bevezetett hevítéses termékcsaládjuk további fejlesztését is stratégiai fontosságúnak tartja a BAT PD - hívták fel rá a figyelmet.   

A BAT PD 2021-es nettó árbevétele 178,77 milliárd forint volt a 2020-as 160,27 milliárd után, adózott eredménye 9,98 milliárd forintot tett ki a tavalyelőtti 10,16 milliárdot követően.

Forrás: MTI

Fotók: PécsMa

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 706 011 megtekintés

Videó: 48 919 697 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025690

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh