Három alapítvány vehetett át egy-egymillió forintnyi adományt a Körber hétvégi családi napján. A beteg gyermekeket segítő szervezeteket a cég munkavállalóinak szavazatai alapján választották ki.

A Körbernél komoly tradíciói vannak a jótékonyságnak: több mint negyedszázados pécsi működésének kezdete óta minden évben változatos módokon támogatja a társadalmi szempontból értékes kezdeményezéseket a városban és környékén.

Ezen belül sok éves hagyomány, hogy a szeptember elején tartott családi napon egy-egy millió forintot adományoznak a közösségért dolgozó alapítványoknak vagy más civil szervezeteknek.

Az idei Körber családi napon közel 2500 kolléga és családtag vett részt az Expo centerben, ahol számtalan program után az estét a Neoton koncert és tűzijáték zárta, de még a TV torony is Körber kéken világított.

„Néhány évvel ezelőtt dolgoztuk ki azt a koncepciót, hogy a cégvezetés helyett maguk a kollégák dönthessék el, kiket támogassunk. Így olyan szervezetekhez kerül a pénz, akiknek a munkáját ők maguk fontosnak tartják, ezáltal jobban magukénak érzik a Körber társadalmi felelősségvállalási céljait. Azóta minden évben a beérkező pályázatok közül a munkatársak szavazatai alapján választunk. Külön öröm, hogy a Covid-korlátozások évei után idén újra személyesen adhatjuk át az adománycsekkeket” – összegezte Katona Gábor, a Körber ügyvezetője.

A cég ezúttal beteg gyermekeken segítő szervezetek jelentkezését várta, a három legtöbb szavazatot begyűjtő vehette át az egymilliós csekket.

Az egyik kiválasztott a Nevetnikék Alapítvány. „A Körber Hungária dolgozóival 2018 óta tart az együttműködésünk. Az interaktív mesefalunkat nemcsak anyagiakkal és önkéntes munkaerővel, de számos játék belső fémalkatrészeinek legyártásával is támogatták. Számunkra példaértékű a hozzáállásuk, mindig kedvesség, nyitottság, és partneri együttműködés jellemzi őket, akármelyik kollégájukkal is találkozunk, mindez megspékelve egy nagy adag szerénységgel, hisz úgy látom, sokkal többet tesznek a civil szervezetekért, mint amennyit megmutatnak belőle. A most kapott egymillió is elmondhatatlanul nagy segítség, mivel a járványhelyzet miatt már két éve nem képezhettünk új kórházlátogató önkénteseket. A Körber támogatásának köszönhetően kórházi koordinátorunk viszont most főállásban csak az új jelentkezők kiválasztására és felkészítésére tud koncentrálni, így hamarosan újra megszaporodhatnak a játékos és művészi foglalkozásaink a Pécsi Gyermekklinikán” – mesélt a Körberrel való kapcsolatról Kőműves Glória kuratóriumi elnök.

Ugyancsak régre nyúlik vissza a kapcsolat a másik adományozottal, az Eurakvilo Alapítvánnyal. „Már több alkalommal volt szerencsénk a vállalat támogatásában részesülni: az adományokkal a dél-dunántúli daganatos és leukémiás gyermekek pécsi gyermekonkológiai centrumban történő kezeléseihez nyújtottak segítséget. Külön örömünkre szolgál, hogy tevékenységünket a munkatársak is fontosnak és támogatandónak találták. Ezt a jelenlegi adományt, ahogy a korábbiakat is, az osztályunkon folyó munkát segítő eszközök beszerzésére és természetesen élményt nyújtó programokra fogjuk fordítani” – köszönte meg a segítséget dr. Ottóffy Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A harmadik egymilliót pedig a Beteg Újszülöttekért Alapítvány kapta. „A Gyermekgyógyászati Klinika kis betegei nevében köszönjük a segítséget, melyet orvosi eszközök és a mindennapokban szükséges dolgok, pl. pelenka vásárlására fogunk fordítani. Az összeg ahhoz is hozzájárul, hogy tovább működtessük a szülőknek a bölcsőhalál megelőzése érdekében ingyenes csecsemő-újraélesztési tanfolyamokat szervező Babamentő Programunkat” – foglalta össze a terveiket Dr. Nagy Éva kuratóriumi elnök, egyúttal invitálva minden kisgyerekes szülőt és nagyszülőt a babamentő kurzusokra.

Forrás: Körber

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 697 megtekintés

Videó: 47 967 783 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887491

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh