A Start-pályázathoz kapcsolódóan a közelmúltban földmunkák kezdődtek Mecsekjánosiban. Az Iskola- és a Fő utcában több száz méter árok kiépítésére kerül sor.

Ehhez a pályázathoz kapcsolódóan történhetett meg a „dózergarázs” és a mecsekfalui temető feletti illegális szemétlerakók felszámolása, illetve a területtel szemközti oldalon található komlói köztemető felé vezető erdőszakasz megtisztítása.

Schalpha Anett önkormányzati képviselő arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a munkálatok során a meglévő földárkok tisztítása is zajlik, mely ugyanolyan fontos, hiszen szinte valamennyi árok és árterület teljesen eldugult és feltöltődött. Ennek az állapotnak a megszüntetése nagyon fontos feladat, mivel ezek az objektumok védik meg a házakat, járdákat a csapadékvíz további romboló hatásától.

A területen található földutakat zúzottkővel látják el, vonatkozik ez a dávidföldi kertekre, a Hamvasvölgy dűlőben és a Hizlalda utcában található útszakaszokra. Nagyon sokan laknak ezeken a területeken, s szinte megközelíthetetlenek voltak a lakóhelyek a csapadékosabb időszakokban.

A program keretében a patakmedrek tisztítására különleges hangsúlyt fektettek az évben, a Kaszárnya-patak medre, illetve a Gadányi-vízfolyás és a kisbattyányi meder tisztítására is sor került.

A Városgondnokság jóvoltából már befejeződött a Mecsekjánosi Kultúrház presszójának tatarozása, itt a korábban leszakadt álmennyezet helyreállítását végezték el a szakemberek.

Forrás: komlo.hu

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4609484

Jelenleg az oldalon

4
Online