A Komlói Erdélyi Kör és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola tisztelettel meghívja 2011. október 6-án, csütörtökön 17 órára a KOPJAFÁHOZ, ahol a haza hű fiaira emlékezünk, az aradi vértanúnkra.

Ünnepi beszédet mond:

Dr. Hoppa József igazgató

Ünnepi műsort adnak a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola 6. dó osztályos tanulói, Plávicsné Borbély Mária tanárnő irányításával.

Közreműködik: a Komlói Bányász Fúvószenekar

vezényel: Keserű Árpád karnagy.

"A világ bírája, a történelem fog e kérdésre felelni. Legyenek a szentemlékű vértanúk megáldottak poraikban, szellemeikben a hon szabadság Istenének legjobb áldásaival az örökké valóságon keresztül; engem, ki nem borulhatok le a magyar Golgota porába, engem Október 6-ka térdeimre borulva fog hontalanságom remete lakában látni a mint az engem kitagadott Haza felé nyújtva agg karjaimat a hála hő érzelmével áldom a vértanúk szent emlékét hűségükért a Haza iránt, 's a magasztos példáért, melyet az utódoknak adtanak; 's buzgó imával kérem a magyarok Istenét hogy tegye diadalmassá a velőkig ható szózatot, mely Hungária ajkairól a magyar nemzethez zeng. Úgy legyen. Amen!”

Kossuth Lajos, Torino, 1890. szeptember 20.

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4054676

Jelenleg az oldalon

9
Online