Mindenhol más módszerekkel próbálják elkerülni a díjemelést, a Városgazdálkodási Zrt. például (többek között) nyilvános benzinkutak helyett ezentúl a saját telephelyén tankol. Folkner Károly, a társaság vezetője lapunk kérdésére elmondta, egy tíz köbméteres konténerben tárolják majd a gázolajat, amelyet nagykereskedelmi áron, tehát a korábbinál jóval olcsóbban vehetnek meg.

A hulladékszállító autókat reggel ott helyben tankolják meg, így az egész folyamat könnyebben felügyelhetővé és ellenőrizhetővé válik. Az autókba GPS-t szereltek, és személycserék is történtek az elmúlt hónapokban, így a remények szerint semmilyen visszaélésre nem lesz mód a cégen belül. A lakossági reményt, hogy a bevezetett változtatások esetleg csökkentik a szemétszállítás díját, Folkner Károly hamar szétoszlatta.

– Erre sajnos nincs lehetőségünk, de bízunk abban, hogy bár csökkenni nem, emelkedni sem fognak az árak, amely az önkormányzat és így a társaság egyik fő célja.

Komlón az elmúlt években jelentősen nőttek a hulladékkezelési díjak, hiszen a városnak meg kellett felelnie az uniós normáknak, amelyek pluszköltségekkel jártak.

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3392017

Jelenleg az oldalon

14
Online