Ezúttal nem pályázati pénzből, hanem társadalmi munkával és képviselői összefogással született új – EU-s szabványoknak megfelelő – játszótér Szilvásban.

- Az elmúlt hónapokban egy új játszótér kialakításának ötletével kerestek meg a Vértanúk utcában élő lakók – tájékoztatta hírportálunkat Mink Ernő, a lakóterület önkormányzati képviselője.

A képviselő elmondta, hogy egy hosszabb előkészítő szakaszt követően, mintegy három hét alatt teljesülhetett az itt élő fiatal kisgyermekes családok kívánsága. A példaértékű gyorsasággal megvalósított játszótér a lakók összefogásával, jobbára társadalmi munkában készült el, de a kivitelezés egyes fázisaiban a Városgondnokság munkatársai is részt vettek.

Mivel az idén Szilvásra jutó képviselői forrásból nem tudták volna megvalósítani a játszóteret, Mink Ernő kiemelte a képviselőtársak segítségét, akik a Városgondnokságnál rendelkezésre álló keretükből tettek javaslatot az ,,önerős” játszótér kivitelezésének támogatására.

A képviselő külön köszönetét fejezte ki a Kő-Ka Kft. főbányamesterének, Balázs “Sas” Józsefnek is, aki mindvégig, igazi „bányászos” kitartással szolgálta az ügyet.

A folytatás 2013-ban várható, amikor a piros tízemeletes ház előtt szeretnének kialakítani egy hasonló, EU-s szabványoknak megfelelő játszóteret.

Mink Ernő abban reménykedik, hogy több generációt is kiszolgálnak majd az új játékok, amihez a környéken lakók környezettudatos életmódja is hozzájárulhat. Ennek érdekében a komlói közterület-felügyelet is segítségükre lesz, akik a jövőben többször, szúrópróbaszerűen meglátogatják a homokozót és környezetét, különös tekintettel a kutyatulajdonosok szokásaira.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 491 376 megtekintés

Videó: 43 763 330 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6216531

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh