Franciaország nemzetközi és európai fórumokon egyaránt szorgalmazni fogja, hogy korlátozzák a bioüzemanyagok hasznosítását, tekintettel az egyre jobban emelkedő gabonaárakra.

A párizsi kormány egyebek mellett azt tervezi, hogy nemzetközi tanácskozást szervez a G20-as országcsoport mezőgazdasági testületeinek részvételével, hogy összehangolják az áremelkedés megelőzésével kapcsolatos teendőket.

A francia lépés összhangban van az Európai Bizottság azon törekvésével, hogy korlátozni kellene a növényi alapú bioüzemanyagok felhasználását egyebek mellett abból a megfontolásból, hogy az eredetileg gondoltnál kevésbé környezetbarát módon állíthatók elő, és versenyt támasztanak az élelmiszergyártásnak.

A francia kormány azt tervezi, hogy a jelenlegi szinten, hét százalékban maximálja az országban a növényi alapú bioüzemanyagok hagyományos üzemanyagokban való felhasználásának arányát.

Az Európai Unió eredetileg 2020-ig 10 százalékra szeretné növelni a bioüzemanyagok felhasználását.

Szakértői becslések szerint a bioüzemanyagok 10-30 százalékban felelősek az utóbbi időben tapasztalható élelmiszerár-növekedésért.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 916 775 megtekintés

Videó: 27 368 467 megtekintés

Látogatók

Összesen5117447

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh