November elején Magyarország több településén okozott problémát a szmog. Pécsett – különösen a belvárosi részeken – a levegő szennyezettsége sok esetben haladta meg a határértékeket. A közzétett mérési adatok szerint Komló azon kevés település közé tartozik, melynek területén nem mértek egészségkárosodást okozó értékeket a legutóbbi időszakban.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet adataira támaszkodva, kitűnik, hogy november első hétvégéjén a települések többségében a levegő minősége kifogásolt, és csupán öt helyen: Komlón, Szolnokon, Ajkán, Kazincbarcikán és Sopronban nem mértek domináns légszennyező anyagot, ezért itt elfogadható a levegő minősége.

Komló levegő-egészségügyi helyzetéről a Kodály Iskola sportpályája mögött található mérőállomás küld adatokat az országos mérőhálózatnak.

A hazai jogi szabályozás többféle küszöbértéket különböztet meg. A hírekben szereplő kifejezések között a legalacsonyabb az egészségügyi határérték, amelynek rövid idejű kismértékű átlépése általában tartós egészségkárosodást nem okoz. A következő szint a tájékoztatási küszöbérték, amely az érzékenyebb lakossági csoportokra (betegek, gyermeke, idősek) nézve jelent problémát. Erről, amennyiben két napon át tart az állapot, a lakosságot tájékoztatni kell. A harmadik szint a riasztási küszöbérték, amelynek rövid idejű átlépése is veszélyezteti az emberi egészséget, és azonnali beavatkozást igényel.

Komló aktuális légszennyezettségéről több internetes portálon is tájékozódhatnak a városlakók. Célszerű a www.legszennyezés.hu, illetve a www.kvvm.hu weblapokat figyelemmel kísérni.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 407 817 megtekintés

Videó: 41 161 300 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6050498

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh