"Ma Magyarországon minden nagyobb városban veszteséges a közforgalmú közlekedés. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a díjmentes utazások után adott árkiegészítés nem tételesen utazásonként teljes árra kiegészítve kerül meghatározásra.

Egy másik jelentős ok a tanuló/nyugdíjas bérletek ár meghatározásánál a teljes ár – árkiegészítés számítási módszer mellőzése. A demográfiai és gazdasági hatások miatt a díjmentes utazásra jogosultak köre növekszik, a tanulóké csökken. A foglalkoztatás csökkenésével mérséklődik a teljes árú bérletet váltók száma is.

Komlón a bevételek és költségek egyensúlya már korábban megbomlott, az üzemeltetés folyamatosan növekvő veszteséget mutat. Ez azt eredményezheti, hogy a leromló műszaki állapot miatt emelkedik a kimaradások, késések száma, a szolgáltatás színvonala elmarad a társadalmilag elvárttól, ami további utasszám-csökkenést okoz, elmarad az esélyegyenlőségi követelményeknek megfelelő új járművek beszerzése.

Ezt a folyamatot csak az egyensúly helyreállításával lehet megoldani. Szükséges a díjak mérsékelt emelése, a költségek csökkentése a futáson és a járműszámon keresztül, valamint a megrendelői veszteség kiegyenlítés bevezetése.

A vonalhálózat és a menetrend átszervezésével a gazdasági fenntarthatóság alapjait kívánja a javaslat megteremteni. Előrevetíthető, hogy a menetrendi módosításokból adódóan a jövőben a magasabb férőhely-kihasználtságra, a csúcsidőben gyakoribb utas-lemaradásra kell számítani" - áll a jelentésben, amely teljes terjedelmében (255 oldal) letölthető innen: Kattintson ide...

Komló város önkormányzata továbbra is várja a helyi autóbusz-közlekedés átalakításával kapcsolatos anyaghoz az észrevételeket és a tervezett menetrenddel kapcsolatos konkrét módosítási, pontosítási javaslatokat.

2011. november 14-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Számítunk észrevételeikre, különös tekintettel a csúcsidőben szükségesnek ítélt járatsűrűségre, a helyi és a helyközi autóbuszjáratok közötti kapcsolatra, csatlakozási és átszállási lehetőségekre, a tervezett struktúra és a javasolt menetrend esetleges hiányosságaira vonatkozóan.

Kérjük, éljenek a véleményezés és a javaslattétel lehetőségével!

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 887 560 megtekintés

Videó: 39 873 276 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5973827

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh