Az idén hosszú évek óta először és nagy sikerrel pályázott az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatoknak juttatható támogatásra Komló.

Polics József komlói polgármester – s egyben a térség parlamenti képviselője – által benyújtott módosító javaslatnak köszönhetően a vonatkozó jogszabályokat úgy változtatta meg az országgyűlés, hogy a bányászváros hét év után újra megszerezte erre a jogosultságot.

Komló vezetése természetesen nem hagyta kihasználatlanul a lehetőséget. Az ügyben nemrégiben született a helyiek számára rendkívül kedvező döntés a Belügyminisztériumban. A város ugyanis 115 millió forintot nyert, amely országos szinten a második legnagyobb odaítélt összeg.

Polics József polgármester elmondta, hogy ez a pénz jelentős segítség az önkormányzat számára, de csak egyszeri bevétel, amellyel tartósan tervezni nem lehet. A támogatást a törvényeknek megfelelően költségvetési hiány csökkentésére fogják felhasználni, vagyis a számos önkormányzati szerv és feladat között oszlik majd meg.

A múlt héten összeült rendkívüli testületi ülésen – akkor még az eredményt nem ismerve – úgy döntöttek a komlóiak, hogy a következő körben is benyújtják a pályázatukat.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 531 751 megtekintés

Videó: 39 476 240 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5955750

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh