Tovább folytatódnak a millenniumi programok Hosszúhetényben az emlékév alkalmából. Ezen a hétvégén is változatos eseményekre várják az érdeklődőket a szervezők.

Ismét megmozdul a falu apraja-nagyja, hogy emlékezetes legyen az ezer éves jubileum.

Június 26-án, pénteken 18.00 órakor lesz az iskola aulájában a Múltringató című könyv bemutatója, valamint a Hosszúhetény 1000 éves című roll up kiállítás megnyitója.

Június 27-én, szombaton 9.00 órakor a Kossuth utcai kőbányánál a Krisztus szobor felavatására kerül sor. Ezt követően zarándoklat indul Püspökszentlászlóra, ahol 10.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise, majd bérmálás és koszorúzás.

11.15-kor kerül sor az Elszármazottak ünnepi közgyűlésére az iskolában.

Délután az iskola udvarán kézművesek vására várja a látogatókat, valamint gasztronómiai különlegesség, ökörsütés is emeli az ünnep hangulatát.

14.00 órától Bogárdi Alíz zenés gyermekműsorára várják a kicsiket.

15.00 órától Zenés Műsorfolyamot láthatnak helyi szereplőkkel: Balogh János, Daloskör, Erdélyi Tibor, Gyerektánccsoport, Mesnyi Andrea - Lázár Lili, Mühl Bertalan, Pévönye együttes, Pikó Tibor- Csepetto, Rokokó Rosé, Ságodi Anna.

19.00 órakor a Pécsváradi Big Band koncertjére kerül sor.

Utána Szabadtéri bál hajnalig – zene Joker

22.00 órakor Tűzijáték szórakoztatja a kitartó közönséget.

14.00-19.00 óráig a Múltringató c. könyv a helyszínen megvásárolható, valamint átvehető az a Jubileumi emlékplakett, melyet minden hetényi család ajándékba kap a jubileum alkalmából.

Ezen a napon nyílik egy emlékkönyv is, melybe a település lakói üzeneteket írhatnak az utókornak az évforduló alkalmából.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 072 941 megtekintés

Videó: 48 301 222 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920831

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh