Európai Uniós támogatás segítségével interaktív, soknyelvű és korszerű kiállítás nyílik a Szigetvári Várban.

Lassan befejeződnek a munkálatok a „Civitas Invicta – A leghősiesebb város” elnevezésű projektben (DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0012). Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretein belül „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című, „Történelmi és kulturális örökség turisztikai hasznosítása” témában beadott és támogatásban részesített pályázat összesen 300.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást jelent Szigetvár Város Önkormányzata számára.

Az új kiállítás méltó módon mutatja be Szigetvár hadtörténeti jelentőségét és az ostromot. A digitális technológia segítségével a látogatók egy igazán korszerű és interaktív múzeumot tekinthetnek meg. Az újonnan épült, modern fogadóépület egyedi élményeket nyújt az idelátogatóknak. A múzeum épületébe „visszakerült” a restaurálás alatt lévő értékes régészeti gyűjtemény, így remélhetőleg nem csak a városba érkező turisták, de a szigetváriak is örömmel és érdeklődéssel fogadják majd az újdonságokat.

A beruházás jelentős részét képezi az interaktív viselet és fegyvertár, amely az „Élő Vár” elképzelésen túl a városi kulturális rendezvények céljait is szolgálja. A kiállítás berendezése 2015. június végére várható, így a július végi nyitóünnepséget követően bárki megtekintheti a megújult múzeumot is. A turisták azonban addig sem maradnak élmények nélkül – a vár hagyományőrzői gondoskodnak róla, hogy a látogatók felejthetetlen órákat töltsenek el a Szigetvári Várban.

Nyitva tartás: 09:00 – 20:00

Cím: Szigetvár, Vár u. 19.

Telefon: +36-30-222-4289

www.szigetvar.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 075 megtekintés

Videó: 48 317 577 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923247

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh