Bár egyelőre nem jósolnak szélsőséges időjárást az előrejelzések, a Komlói Városgazdálkodási Zrt. munkatársai már felkészültek „Tél tábornok” kihívásaira.

„Két oldalról is felkészültünk a téli időjárás várható nehézségeire. Egyrészt beszereztük, és a napokban már be is kevertük a síkosság-mentesítő anyagot, melyből több mint 200 tonna vár arra, hogy a körülményektől függően az utakra kerüljön. Ezzel párhuzamosan elvégeztük a hóekékkel felszerelt gépkocsik felkészítését” – számolt be Folkner Károly, a KVG.Zrt igazgatója a téli előkészületekről.

Rendkívüli időjárás esetén a négy speciális jármű végezheti egy időben az utak tisztítását. A gépkocsik között kis utcák kotrására, illetve szélesebb utak hómentesítésére alkalmas eszköz is megtalálható.

Folkner Károly elmondta, hogy már egy ideje folyamatos, éjjel-nappali ügyeletet látnak el, így nem érheti meglepetés őket, a meteorológiai előrejelzéstől eltérő, váratlanul nagy mennyiségű csapadék érkezésekor.

A városgazdálkodás szakemberei üzemeltetési ütemterv alapján végzik az útvonalak tisztítását. A hóeltakarítás során elsőbbséget élveznek az autóbuszok útvonalai, a főközlekedési utak, a kórház felé vezető út, az élelmiszer-szállítási útvonalak, majd lehetőség szerint a lakóterületek utcái.

A Kossuth Lajos utca, valamint a belterületi másodrendű főutak (Pécsi út, Ipari út, Anna-akna, Gesztenyési út, Zobáki út, Fő út, Zobákpuszta) takarítása a Közútkezelő Kht. feladata.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 60 502 251 megtekintés

Videó: 35 853 134 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5709522

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh