A Hétdomb Természetbarát Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt 2015. október 10-én, szombaton fennállásuk 65. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségükre.

65 éves a komlói szervezett természetjárás. Ennek alkalmából Egy est a „Hétdombosokkal” címmel ünnepelni és emlékezni invitál az egyesület.

Október 10-én, 16.30 órakor a Közösségek Házában „65 év pillanataiból” címmel kiállítás nyílik, melyen betekinthetünk az egyesület életébe, megnézhetjük a fél évszázados túrafelszereléseket, tárgyakat, dokumentumokat, fotókat.

A kiállítást Tóth Klára, a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség elnöke nyitja meg, közreműködnek az EFAMI növendékei.

Ezen a napon 17.30 órakor a Színház-és Hangversenyteremben ünnepi műsor kezdődik „Természet a zenében” címmel. A vendégeket a „születésnaposok” nevében Őri Zsuzsanna, a Hétdomb Természetbarát Egyesület elnöke köszönti. A rendezvényen természetszerető barátok és művészek lépnek fel. A belépődíj önkéntes.

A komlói természetkedvelők 1950-ben tették meg az első lépéseket, hogy szervezetten járják szűkebb és tágabb hazánk csodálatos tájait. Megalakult a Komlói Szakszervezet Természetbarátok Szakosztálya, 1960-ban a Május 1. Művelődési Ház Természetjáró Csoportja, majd 1963-ban a Komlói Bányász Természetjáró Szakosztálya.

Őri Zsuzsanna Király Lászlótól vette át a stafétabotot, majdnem tíz éve dolgozik az egyesületért. Az elmúlt években az egyesületi tagokkal számos, évente ismétlődő teljesítmény-és emléktúrát szerveztek:

2003-tól szervezzük az országosan meghirdetett Baranya-Tolna Teljesítménytúrát, 2008-tól a „Jó szerencsét!” Bányász-emléktúrát, és 2009-től társszervezői vagyunk a „Mecseki láthatatlanok” Történelmi Emléktúrának.

Létrehoztuk, a „Jó szerencsét!” Bányász Emlékösvényt, dolgozunk a Mecseki Emlékút kialakításán. Tevékenységünk és céljaink megismertetése érdekében Svéd-pályás tájékozódási játékkal, természetismereti TOTÓ-val, infós sátorral várjuk az érdeklődőket az évente rendezett Civilek Találkozóján, Sport Napokon, és egyéb városi rendezvényeken.

A nyári-napköziseknek túrán és találkozón bővítjük ismereteiket, ahogy az őszi-tavaszi szünetben velünk túrázó diákoknak is. A természetjárás népszerűsítését szolgálják az általunk diákoknak meghirdetett rajz- és fotópályázatok, valamint kiállítások is.

15 éve indítottuk Örökségünk – délutáni diskurzussorozatunkat, ahol havi rendszerességgel képes élménybeszámolókat tartanak neves előadóink.

Elődeinktől átvéve gondozzuk, szépítjük, üzemeltetjük a Vörösfenyő kulcsos házat.

Forrás: Hétdomb Természetbarát Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 694 661 megtekintés

Videó: 48 906 690 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7023515

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh