Kívül-belül és a képzési rendszerében is megújult iskolával találkozhatunk Kökönyösben. 2015. októberében nyerte el az 501-es szakiskola az intézmény energetikai felújítását és korszerűsítését megvalósító pályázatot. A részletekről Kovács Balázs igazgató számolt be.

Megtörtént a homlokzat, a tető szigetelése, a nyílászárók és a fűtés korszerűsítése. Ennek nyomán a hőérzet növekszik, üde, friss, színes új környezet várja a tanulókat. Hosszú távon a beruházás az intézményfenntartónak megtakarítást jelent. Jelenleg az utolsó simításokat végzik a munkások: a párkányok cseréjével véget ér a munka.

Szeptemberben kezdődtek az intézmény új típusú, két éves felnőttképzései. Széplábi András igazgatóhelyettes örömmel számolt be a februárban induló keresztfélévről. A szakiskolai rendszerben ezt nehezebb megvalósítani mint a felsőoktatásban, de az első zökkenőkön már túl vannak.

Az egyébként több százezer forint költségű képzéseket itt ingyen lehet elsajátítani akár második szakmaként is. A tanulók diákigazolványt kapnak, tanulói jogviszonnyal rendelkeznek ebben a típusú felnőttképzésben.

Január 25-én, hétfőn volt a beiratkozás határideje, de az intézmény rugalmas, a február 15-én induló képzésekhez még lehet csatlakozni. A gépészeti, könnyűipari szakmákra óriási az igény nemcsak városi, megyei szinten, hanem országosan is. A partnercégekkel együttműködve jelentős munkaerő igényt tudnak kielégíteni. További cégek is jelezték munkaerő igényüket.

A felnőttképzésben akár 10-12 fővel is indulhat az oktatás, a maximum létszám pedig a munkaerőigénytől is függ. A szeptemberben indult hegesztő szakmára mindenkit felvettek, lakatos szakmával rendelkező szakmunkásoknak egyszerű volt a becsatlakozás.

Széplábi András bízik a folytatásban, folyamatosan szeretnék indítani a képzéseiket.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 068 002 megtekintés

Videó: 48 294 217 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920147

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh