Az új év, a január a számadások ideje. Két városrész területi képviselője tekintett vissza az elmúlt évre, fogalmazta meg 2016-os terveit.

Alsószilvás területi képviselője dr. György Zóra és Pálfi László az Újtelep és Gesztenyés városrész képviselője tekintették át a 2015-ös évet.

György Zóra szerint nem indult zökkenőmentesen a képviselői éve, hiszen először kapott ilyen feladatot. Mindenekelőtt kapcsolatokat kellett kiépíteni, felmérni a terepet. A területen sok a kisnyugdíjas, vannak kevésbé türelmes lakók, a képviselő asszony szerint sok probléma megoldásához nem elég egy telefon, de minden problémára keresi a megoldást.

Az utak, járdák állapota a fő napirendi pont a városrész életében. A lakók is folyamatosan jelzik a problémákat. Több útszakasz és járda megújult, támfalakkal, útpadkákkal kiegészítve a munkálatokat.

A nyáron a fűnyírás okozott gondot, nagy a zöldterület és a város a Polgárőrnap miatt Sikondára mozgósította dolgozóit. Megtörtént a kavicsos utak felszórása új zúzott kővel, lezajlott a bakhátak eltüntetése az utakról, lefestették és javították a szabadtéri padokat. Megoldódott a közvilágítás, folyamatban van a Kresz parkban a testedző eszközök fejlesztése, illetve játszótér kialakítása a kicsiknek, hogy ők is komfortosan érezzék magukat a szabadban.

A pékségnél található játszótér is folyamatosan megújul. A többi játszótér sajnos felszámolásra kerül, mert nem felel meg a szabványoknak. A képviselő asszony az idei évre több járdafelújítást tervez, a kátyúk eltüntetése is napirenden van. Továbbra is szeretne közvetlen kapcsolatot tartani a városrész lakóival, fontosnak tartja a párbeszédet.

Pálfi László örömének adott hangot, mivel nagy előrelépések történtek területén. Nagy eredmény a megújult lépcsősor, mely az újtelepi városrészhez vezet. A munkálatok alatt éjszakánként több alkalommal vandálok tették tönkre az elkészült szakaszokat, a képviselő itt személyesen járőrözött, hogy a lépcső elkészüljön.

Megtörtént a Bajcsy Zsilinszky utcából Újtelepre vezető út teljes aszfaltozása az Akácfa utca végéig, valamint a szennyvízvezeték cseréje is. A csapadékelvezetők 90%-a elkészült.

A Főkertész asszony segítségének köszönhetően hetven fát ültettek el a Városgondnokság munkatársai, így az Újtelepre vezető domboldal mindkét oldala parkosítva lett. A kórházhoz vezető útszakaszt felújították, leaszfaltozták, új parkolókat alakítottak ki az út mellett.

A képviselőnek számtalan terve van az idei évre is. A József Attila utca végénél idén lépcsősor épül, hogy az Anna aknán dolgozók ne a balesetveszélyes úttestet használják.

A gesztenyési városrész idén több figyelmet kap. A Nefelejcs utcai járda átépítése, a csapadékelvezetők további felújítása szerepel a tervek között. Idén a Penny áruháztól egész Gesztenyésig új aszfaltot kap az útszakasz.

Tavaly megalakult a Gesztenyési Részönkormányzat. Háromhavonta megbeszélést tartanak, ide is szeretettel várja Pálfi László a városrész lakóit.

A képviselő elmondta, nyitott mindenre, várja a területén élők javaslatait, gondjait. Telefonon és otthonában is szívesen fogadja az észrevételeket. Úgy látja, az itt élők aktívan segítik munkáját.

Pálfi László köszönetét fejezte ki a Városgondnokság vezetőinek, dolgozóinak, Szőke Attilának és csapatának, dicséretre méltó hozzáállásukért, segítőkészségükért. Munkájuk nyomán a többi városrészhez hasonlóan valóban komfortos, rendezett lett a terület.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 678 374 megtekintés

Videó: 48 888 885 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021094

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh