Új iskolaépületet építtet a Baranyai Református Egyházmegye Pécsen, az ingatlan több mint 1,3 milliárd forintból 2018 végére, 2019 elejére készül el - közölte a kultúráért felelős államtitkár szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

Hoppál Péter a beruházásról tartott sajtótájékoztatón elmondta: a mintegy 440 általános iskolás elhelyezését, oktatását szolgáló 3200 négyzetméteres, 12 tantermes ingatlan a száz évvel ezelőtt alapított Pécsi Református Kollégium Engel János utcai létesítményei mellett kap helyet.

Indoklása szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán elnyert támogatásból finanszírozott projektre azért van szükség, mert amíg a kollégium társtagintézményei, az internátus, a gimnázium és az óvoda modern körülmények között működhet, a húszéves általános iskola diákjai négy, korábban raktárnak használt épületben tanulnak.
Az államtitkár megjegyezte, más baranyai fenntartók is nyertek az EFOP pályázatán: a pécsi Szent Mór Iskolaközpont is ingatlanberuházásba foghat, Komlón pedig a Kodály Zoltán általános iskola infrastruktúráját fejlesztik.  
Az eseményen kiosztott sajtóanyagban szerepel, hogy a Pécsi Református Kollégium új épületében a 14 tantermen kívül lesz informatika és technika szaktanterem, természettudományi labor, féltornaterem, tetőkert, szabad téren pedig kosárlabda- é s egyebek mellett strandröplabdapálya is.
Kádár Péter, a Pécsi Református Kollégium főigazgatója arról szólt, hogy a kollégium intézményeiben mintegy ezren tanulnak, diákjaik kiemelkedő eredményeket érnek el természettudományos versenyeken, az általános iskolájuk iránt nagy az érdeklődés a tankötelessé váló gyermekek szüleinek körében.
Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: Pécs a kultúra városaként büszke sokszínű oktatási intézményrendszerére. Jelezte, a baranyai megyeszékhelyen az elmúlt években megvalósult, az oktatást érintő infrastrukturális fejlesztések több városrészt érintettek, a mostani projekt a keleti városrész számára jelent előrelépést.
Megjegyezte, bízik abban, hogy azok, akik Pécsről, annak keleti városrészéből, valamint a dél-baranyai Ormánságból a református kollégium pécsi vagy vidéki intézményeit választják, nemcsak 21. századi tudáshoz, hanem hitbéli, erkölcsi útravalóhoz is jutnak, ez ugyanis egyre fontosabbá válik Európában.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 087 021 megtekintés

Videó: 48 316 774 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923128

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh