A komlói Baptista Gyülekezet idén sem hagyja ki a lehetőséget, hogy csipetnyi fényt vigyen a nélkülöző családokhoz. Harmadik alkalommal szervezik meg az ünnepek előtti cipősdoboz akciót, remélve hogy sokan nyújtanak segítséget.

Az országos Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben kezdte meg az ünnepek előtti adománygyűjtést. A komlói gyülekezet 2014-ben csatlakozott a nemes akcióhoz. Mindkét karácsonyon számtalan segítő jelentkezett, szépen gyűltek a cipősdobozok.

Horváth László baptista lelkész hívta fel figyelmünket az eseményre. Minden segíteni szándékozótól köszönettel fogadják az egy cipősdoboznyi szeretetet. Színes papírba csomagolt dobozban várják a 0-15 éves korú gyerekeknek a meglepetéseket, amit ünnepek előtt juttatnak el komlói és környékbeli rászoruló családokhoz. A dobozokon legyen feltüntetve hogy fiúnak, lánynak és milyen korú gyermeknek szánják az adományt. A dobozokban lehet: játék, iskolaszer, higiéniai eszköz, édesség, póló, hajgumi, óra...stb.. Ne legyen benne erotikus tartalmú újság, agresszivitásra késztető tárgy, romlandó gyümölcs, gyógyszer, törékeny holmi. Ha folyékony tusfürdő, testápoló kerül az ajándékok közé, azt célszerű még egyszer becsomagolni.

A lelkész felhívta a figyelmet, hogy ne selejtes ócskaságokat, hanem új vagy újszerű tárgyakat adományozzunk. Az önkéntesek minden csomagot átnéznek, hogy minden fizikai-lelki veszélyforrást kiküszöböljenek. Általában a nagyobb fiúknak összeállított adományból van kevesebb, ezért kérik, ha valaki nem döntötte el hogy mit adományoz, gondoljon rájuk.

A cipősdobozokat december 2-16-ig várják a Közösségek Háza aulájában. A recepcióval szemben gyűjtik az önkéntesek a dobozokat hétfőn és szerdán 16.00 és 18.00 óra között, pénteken pedig 10.00-től 12.00 óráig.