Újabb állomásához érkezett Komlón a házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés folyamata. A családi házas övezetek után nemrég a társasházak előtt is megjelentek az
új szelektív hulladékgyűjtő edények.

A családi házaknál kihelyezett 120 literes edényeket az elvárásoknak megfelelően használják. Szeitz Gábor a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. szóvivője örömmel számolt be arról, hogy az eltelt idő alatt folyamatosan nőtt a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége, minden alkalommal közel egy tonna mennyiségű válogatott anyagot gyűjtenek be. A kéthetente szerdán ürítésre kerülő szelektív gyűjtés itt elérte célját.

November elején megkezdődött a társasházak szelektív hulladékgyűjtési programja 240 literes tárolók kihelyezésével. A vállalat 700 darab szelektív edényt rendelt, melyeket a társasházak mellett úgynevezett hulladékgyűjtő pontokon lehet megtalálni. Az edényeken matrica figyelmezteti a lakókat, hogy mi kerülhet a kukába.

Papír, ételmaradékoktól mentes tiszta fémhulladék és összepréselt műanyag gyűjtésére szolgálnak az új tárolók. Ne tegyünk bele növényi hulladékot, üveget és háztartási szemetet. Szeitz Gábor felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy az ingyenes tárolókat rendeltetésszerűen használják, óvják az állagát, rongálódás esetén pedig igényeljenek új edényeket. A szelektív tárolók tűzbiztonsági okokból nem kerülhetnek be a lépcsőházba.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 747 143 megtekintés

Videó: 48 950 636 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031724

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh