Elismerő oklevéllel jutalmazta a komlói közfoglalkoztatás eddigi eredményeit Pintér Sándor belügyminiszter, miközben a város tésztaüzeme bekerült a legjobb önkormányzati gyakorlatok közé.

Két rangos elismerést is begyűjtött az elmúlt héten a komlói közfoglalkoztatási program, amelynek eredményeit már nem először ismerik el országos szinten. A két éve működő tésztaüzem bekerült a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által a legjobb közfoglalkoztatási jó gyakorlatok részére kiírt pályázat döntőjébe. Nem véletlenül ajánlják követendő példaként: a tucatnyi tésztafélét készítő gyár termelése havi átlagban meghaladja a két tonnát, árbevétele pedig a 600 ezer forintot. Komlói Tészta néven saját márkanevet vezetett be a piacra, amit több település közétkeztetésében használnak, de megyeszerte az üzletekben is meg lehet vásárolni.

A tésztaüzem elismerése mellett a város a közfoglalkoztatás keretében végzett, kiemelkedően innovatív tevékenységéért országos III. díjat nyert, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter adott át egy elismerő oklevél formájában. A kitüntetéshez kétmillió forint pénzjutalom is járt, amit az önkormányzat természetesen visszaforgat a tésztaüzembe: bérekre és alapanyagokra fogja fordítani.

„A díjak az egész önkormányzat elismerését jelentik, de főként azokét a kollégákét, akik ezeknek a programoknak a kitalálói és lebonyolítói. Egy jelzés arról, hogy jó úton járunk. A jövőben is meg fogunk ragadni minden lehetőséget, hogy hasznos tartalommal töltsük meg a közfoglalkoztatást. Tavasszal beindul a savanyítóüzemünk és további terveink is vannak – nyilatkozta Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Fotók: Városgondnokság

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 842 401 megtekintés

Videó: 49 018 210 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7043038

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh