Egyre nagyobb az igény az építési telkekre Komlón. Ezért az önkormányzat közművesített házhelyeket alakít ki két dávidföldi utcában. A keresletet a családi otthonteremtési kedvezmény kínálta lehetőségek és a rövidesen épülő büntetés-végrehajtási intézet ideköltöző alkalmazottai növelik.

Tavaly négy család kapott ingyenes építési telket a komlói önkormányzat fiatalok lakáshoz jutását támogató programja keretében. A lehetőség iránt továbbra is jelentős érdeklődés mutatkozik, ezért idén várhatóan még több telek talál így új gazdára. Emellett az önkormányzat a büntetés-végrehajtás hamarosan induló építkezése kapcsán is vállalta, hogy a távolabbról ideköltöző bv-alkalmazottaknak igény esetén házhelyeket biztosít.

A rendelkezésre álló szabad építési telkek viszont elfogyóban vannak, ezért a városvezetés további területek közművesítése és lakásépítésre alkalmassá tétele mellett döntött. A következő hónapokban közel 20 millió forintos beruházással a dávidföldi városrész két utcájában, a Flóra és Gizella utcákban új építési telkeket alakítanak ki. A szakemberek minden ingatlanra bevezetik a földgázvezetéket és a szennyvízcsatornát, és az összközművesítés mellett elkészül az utcák közvilágítása is.

„Lehetőséget akarunk teremteni mindenkinek, aki Komlón szeretne családot alapítani és itt tervezni a jövőjét” – mondta Polics József polgármester. „Évente több tucatnyian érdeklődnek a helyi lakástámogatási lehetőségeink iránt, közülük egye többen vágnak bele saját otthon építésébe. Tovább nőhet ez a szám a bv-intézet megnyílásával. Hiszen a dolgozói állomány nem csak a helyben toborzott újoncokból, hanem máshonnan idevezényelt, tapasztaltabb emberekből is áll. Az otthonteremtés feltételeit számukra is biztosítani akarjuk, hogy tartósan Komlón maradjanak.”

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 593 180 megtekintés

Videó: 27 927 168 megtekintés

Látogatók

Összesen5155139

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh