Az idén közel tízmillió forintot fordított a komlói önkormányzat a városi közvilágítás hézagainak felszámolására. A fejlesztések utolsó ütemét a napokban adták át.

A Mecsek felől érkezők számára festői látványt nyújtanak naplemente után Komló kivilágított utcái. A helyiek azonban korábban több szakaszon is azt tapasztalták, hogy nem kielégítő a közvilágítás. Ez pedig nem csak a közbiztonság szempontjából rejt kockázatokat, hanem balesetveszélyt is okoz.

Az önkormányzat ezért a lakosság véleményét is kikérve tudatosan mérte fel azokat a pontokat, ahol a hálózat bővítésére, fejlesztésére van szükség. A takarékos gazdálkodásnak köszönhetően lehetőség nyílt arra is, hogy új oszlopok és lámpák telepítésével megoldják a problémákat.

Októberben készült el a közvetlen belvárosi fekvése ellenére évtizedekig sötétbe burkolózó Bányász park és az Alkotmány út és a Függetlenség út közötti szakasz közvilágításának telepítése. A napokban pedig egy újabb beruházás zárult le: ezúttal a Berek utca, a Kölcsey utca és a Fecske köz eddig nem megfelelően megvilágított pontjai kaptak új lámpákat. A Berek utcában ráadásul egy korszerű, napelemes világítótestet szereltek fel a szakemberek. A teljes költségvetés meghaladta a 8,3 millió forintot.

Polics József polgármester az átadás kapcsán hangsúlyozta, hogy egy fokkal ismét élhetőbb lett a város. „Büszkék vagyunk arra, hogy saját erőből, egy helyi cégnek munkát adva tudtuk véghez vinni ezt a fejlesztést, hiszen mindig az a legértékesebb, legmegbecsültebb dolog, amit saját magunknak építünk. Arról nem is beszélve, hogy ezentúl sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés az érintett utcákban.”

Forrás: Komló Város Önkormányzata