Európai uniós és nemzeti forrásból több mint egy milliárd forintot nyert a komlói önkormányzat a város csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és a szennyvíztelep korszerűsítésére. A rövidesen induló fejlesztésnek leginkább a somági városrész lakói örülhetnek.

Újabb, több évtizedes adósságát törleszti a komlói önkormányzat: még az idén megépül a szennyvízcsatorna-hálózat Somágon és néhány más utcában. Az itt élők már nagyon sokszor kérték a várostól a mostani, jelentős környezetterheléssel és sok kényelmetlenséggel is járó helyzet megszüntetését, de a számos ígéret ellenére mindezidáig mégsem történtek érdemi lépések.

„Nagyon hosszú előkészítő munkának köszönhetően jutottunk el idáig” – osztott meg részleteket Polics József polgármester. „A tervezést 2012-ben kezdtük meg, de a pályázati rendszerek többszöri átalakítása és a sok, szolgalmi joggal terhelt csatornaszakasz miatt csak a napokban jutottunk el a vállalkozói szerződés aláírásáig. Az építkezés után a jelenleg 98%-os szennyvízcsatorna-ellátottság 99,3%-ra fog emelkedni a városban, ami már egy rendkívül jó adat” – tette hozzá.

A KEHOP-2.2.1-15-2015-00013 kódszámot viselő, „Komló város ellátatlan területeinek szennyvízelvezetése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése” című projekt Európai Uniós és állami támogatással, bruttó 1,1 milliárd forint beruházási költségből valósul meg.

Az építkezés többségében Somágot (Attila, Bocskai, Dugovics Titusz, Esze Tamás, Hunyadi utcák) és néhány más, eddig csatornázatlan szakaszt (főként a Kis János, Bajcsy-Zsilinszky Endre és Sóstó utcákban) érint. Az építkezés a lehető leghamarabb elkezdődik és a tervek szerint még az idén véget is ér.

A projekt másik része a szennyvíztelep és a meglévő gerincvezeték korszerűsítése, amely hosszabb időt fog igénybe venni, emiatt átnyúlik a következő esztendőre.

Az önkormányzat hamarosan tájékoztató fórumot tart az érintett lakóknak, ahol a projekt minden részletét megismerhetik!

Forrás: Komló Város Önkormányzat

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 870 009 megtekintés

Videó: 49 052 129 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7052844

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh