A Fakitermelő Világbajnokság szabályai szerint lebonyolított versenyre kerül sor június 17-én Orfűn. Az országos fakitermelő versenyt a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezik meg immár ötödik alkalommal. Az esemény különlegessége, hogy női favágók is ringbe, illetve az orfűi Lovaspályára lépnek. Az ingyenes rendezvény szombaton 9.00 órakor veszi kezdetét.

A fakitermelés köztudottan az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás. A Husqvarna Magyarország idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezi meg az V. Országos Fakitermelő Versenyét, amely a WLC (Fakitermelő Világbajnokság) mintájára és szabályai szerint kerül megrendezésre. A háromfős csapatok versenyzői láncszerelés, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, döntés és gallyazás versenyszámokban mérik össze tudásukat, a gyakorlatban rutinszerűen végzett feladatok biztonságos, gyors és pontos végrehajtását modellezve.

A rendkívül látványos és izgalmas verseny mellett egész nap bemutatók, családi programok és érdekes kísérőrendezvények várják az érdeklődőket:

Az „Oldtimer” veterán motorfűrész verseny mellett Női gallyazó verseny, Husqvarna, McCulloch és Gardena termékbemutató és vásár és Welte gépbemutató is lesz. A rendezvény szervezői minden korosztályra gondoltak, változatos kísérőrendezvényeket látogathatunk meg a verseny alatt:

- Láncfűrészes faszobrászok
- Katasztrófavédelmi bemutató
- Rönk- és fejszehajító verseny
- Terepjáró és gépbemutatók
- Fafaragó-, faműves- és kézműves vásár
- Erdészeti erdei iskolák természetismereti foglalkozásai
- Mecsextrém Park játékok
- Naturalé termékkóstoló várja a látogatókat.

Forrás, fotók: Mecsekerdő Zrt.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 714 198 megtekintés

Videó: 48 926 550 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027310

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh