Másfél évtizedes hagyomány folytatásaként augusztus 4-6-a között ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Baranya Kupa Komlón.

Számos újítással és érdekességgel készülnek a rendezők a 2017-es Int. M6 LOG Baranya Kupán. A verseny idén is része a hazai bajnokságoknak, a Historic és a Rallye2 bajnokságnak, mindemellett az ’M’ csoportba nevezhetnek az ORB és ORC versenyzők és a Mitropa Rally Cup versenyzői és további külföldi versenyzők is. A versenykiírás szerint az ’M’ csoportban az R5-ös autók mellett akár WRC-vel is lehet nevezni.

Az 53. Mitropa Rally Cup sorozatban az Int. M6 LOG  Baranya Kupa az idei év hatodik állomása lesz. A Mitropa Rally Cup egy nagyobb szünet után tavaly Komlón tért vissza újra a sorozatba. A szervezők a tavalyi pozitív fogadtatás után idén is mindent megtesznek, hogy elégedettek legyenek a teljesítményükkel.

A program szerint már csütörtökön indul a mozgolódás. A verseny hivatalos teszttel indul hagyományosan Bakonya környékén és még ezen a napon egy fakultatív adminisztratív átvételt is lebonyolítanak.

Pénteken a nap első részében az átvételek zajlanak, délután pedig kezdődik az éles verseny. Érdekesség, hogy az első, 5 kilométeres gyorsasági után visszatér a mezőny Komló belvárosába, ahol teljesítik a hagyományos prológot. Ezután még egy 11 kilométeres szakasz vár az Int. M6 LOG Baranya Kupa résztvevőire. A prológ előtti rövidebbik gyorsasági a klasszikus Vasas – Zobákpuszta szakasz, míg a prológot követő hosszabbik pálya egy teljesen új kísérletként a Vasas – Zobákpuszta – Hosszúhetény útvonalon zajlik. Az utolsó szakasz pedig már sötétben fog rajtolni.

Szombaton két helyszínen, további hat gyorsasági kerül megrendezésre. Az egyik pálya egy régi klasszikus, ami évek óta nem szerepelt OB futamon, ez a 14,5 kilométeres Alsómocsolád – Kisvaszar – Mecsekpölöske elágazás pálya, a másik pedig a 18,3 kilométer hosszú Nyárásvölgy - Hetvehely szakasz lesz.

A szombati hat gyorsasági után Komlón köszöntik a célba érkezett egységeket

A verseny miatt Komlón lezárásra kerül az Eszperantó tér és környéke is augusztus 3-án 12:00 órától, továbbá forgalomkorlátozás lesz a Kossuth Lajos utca buszpályaudvar és Pécsi út közötti szakaszán augusztus 4. péntek 12:00 és augusztus 5. szombat 22:00 óra között.

Az érdeklődők tovább részleteket a verseny weboldalán olvashatnak: baranyakupa.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 760 megtekintés

Videó: 47 967 887 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887498

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh