Lerakták a Magnus Aircraft Zrt. 5,16 milliárd forintos beruházással felépülő repülőgépgyárának alapkövét a Pécs-pogányi repülőtéren szombaton.

A vállalat a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készülő kétüléses repülőgépet, amely műrepülésre alkalmas, valamint kifejlesztett egy olyan gépet is, amely nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, és szintén kompozit anyagból készült; így alacsonyabb a környezetterhelése és fenntartási költsége, mint más gépeknek.   

Boros László ügyvezető igazgató kiemelte: első ütemben egy 2000 négyzetméter alapterületű összeszerelő-üzemet, illetve irodaépületet alakítanak ki. A következő ütemben egy 6000 négyzetméteres kompozitüzem is épül. A magyar kormány a beruházáshoz 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.   

A létesítmény - hangsúlyozta Boros László - legkevesebb 105 embernek ad majd munkát, évente pedig minimum 200 repülőgépet fog gyártani.   

Boros László az MTI-nek elmondta: az első ütem kivitelezése szeptemberben indul, és a tervek szerint 2018. április végére elkészül. A repülőgéptörzsek gyártására és felületkezelésére szolgáló kompozitüzem a jövő év végére épülhet fel.   

Mint megismételte, várakozásaik szerint a Siemens innovációjának eredményeképpen hamarosan megjelenhet a piacon a repülőgép elektromos változata is. Boros László kitért arra is, hogy termékeik elsődleges piaca az Egyesült Államok és Kína.     

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere az eseményen arról beszélt, hogy beruházás ideális lehetőséget teremt a baranyai megyeszékhely és térsége számára. A városvezető szerint a Magnus Aircraft a hamisítatlan magyar tudásra, innovációra és korszerűsítési hagyományokra épít.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 811 026 megtekintés

Videó: 47 976 066 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888168

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh