Lakossági igényekre reagálva két éve kezdődött meg a zártkerti utak felújításának programja Komlón. A víztoronytól indulva már az Építők útjáig és a Gadány hídig vezetnek a felújított szakaszok, így pár éven belül várhatóan az összes rossz állapotú szakaszt rendbe hozza a város.

Ismét egy régi, de újra és újra felmerülő probléma megoldáshoz került közelebb a komlói önkormányzat: befejeződött a víztorony és az Építők útja közötti zártkerti útszakasz felújítása. A város peremén több nagy kiterjedésű zártkert is található. Ezeket eredetileg gyümölcsösnek, veteményesnek és hétvégi háznak létesítették a tulajdonosaik, de ma már egyre többen állandó jelleggel ezeken a telkeken élnek.

Az önkormányzat az ő igényeiket is figyelembe veszi a városfejlesztési és rekonstrukciós tervek kidolgozásakor. Így indult el két évvel ezelőtt a zártkerti útfelújítási program. „Kizárólag a saját forrásainkból tudjuk ezeket a munkákat elvégezni, így évente nagyjából 4-500 méternyi út rendbe hozására van lehetőségünk. Emiatt több lépésben, szakaszonként haladunk a felújításokkal” – közölte Polics József polgármester.

A nemrég átadott résszel együtt már a szilvási víztoronytól az Építők útján lévő MOM-ig és a tavaly elkészült Gadányi-hídig ér a frissen elkészült felületi zárású út. A program jövőre is folytatódik a szilvási városrészből kiindulva a keletre fekvő telkek irányába. A város tervei szerint ebben a tempóban néhány éven belül valamennyi rossz állapotú zártkerti útszakasz felújítására sor kerülhet.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3804503

Jelenleg az oldalon

8
Online