Első alkalommal rendezi meg a nemzetközi seregszemlét Magyar Ferenc operatőr és maroknyi csapata. A Hét Domb Filmfesztivált komoly érdeklődés övezi, hiszen 151 filmet nyújtottak be az alkotók.

Hétfőn kezdődött a Hét Domb Filmfesztivál, mely szombatig minden nap egész napos ingyenes filmvetítésekre invitálja a városlakókat. A tucatnyi kategória igazán változatos szórakozást kínál bármely korosztálynak.

A végső fordulóban hatvan, különböző kategóriában induló film került beválogatásra, ebből csemegézhet mindenki a Színház- és Hangversenyterem előadásain. Helyfoglalásért a 72/483-014-es telefonszámot kell tárcsázni. Egész héten 11.00 órától egészen este 18.00 óráig kezdődnek vetítések.

A felnőtt alkotók számára meghirdetett dokumentum, animációs, ismeretterjesztő, kisjátékfilm, nemzetközi és egyéb kategória zsűrije Sára Sándor, Rófusz Ferenc és Ternovszky Béla. A 10 és 18 éves korú fiatal alkotók további öt kategóriában mérhetik össze kreativitásukat, tudásukat.


Rófusz Ferenc a megnyitón (Fotó: Rákos Ildikó)

A filmfesztivált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 11 millió forinttal támogatja, az összeghez a városi önkormányzat további kétmillió forinttal járult hozzá. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pedig három kategóriát is támogat.

Magyar Ferenc az eseménnyel kapcsolatban hangoztatta: nagy öröm, hogy szinte az összes szomszédos országból, a magyarlakta területekről érkeznek filmesek. Ugyancsak jelen vannak a filmes szakma képviselői az Egyesült Államokból, Bahreinből és Abu-Dhabiból, valamint Írországból is. Kevin Williams saját rendezői bevezetőjével a seregszemlén mutatja be először Blood Type című idei filmjét.

A Gyermekfilm díjátadó ünnepség 2017. szeptember 21-én 14.00 órakor, a Díjátadó ünnepség 2017. szeptember 23-án, szombaton 11.00 órakor lesz.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott fesztivál kitárta kapuit, az alkotásokból válogassanak bátran!

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 349 megtekintés

Videó: 47 973 576 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887989

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh