Egyesül a dél-dunántúli régióban meghatározó Szigetvári-, Mecsek-, valamint Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet, amelyek november 30. után Dél Takarékszövetkezet néven közösen folytatják tovább működésüket - tájékoztatták a pénzintézetek az MTI-t.

A takarékszövetkezetek a napokban írásban is megerősítették fúziós szándékukat - írták közleményükben azt hangsúlyozva, hogy ezzel jelentősen erősödik piaci szerepük a térségben. Közölték: a Dél Takarék egy mérethatékony, "a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező" szövetkezetté válik, amely a korábbiaknál is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt, összesen mintegy 60 ezer lakossági, 12 ezer vállalkozói, és több mint 120 önkormányzati ügyfelének.

A fúzió a takarékszövetkezeti integrációs törekvésekkel teljesen összhangban van - ismertették jelezve, hogy az év végéig 12 takarékszövetkezeti hitelintézet jön létre, "átalakítva és tovább erősítve ezzel a szektort".   

Osztrogonácz Gábort, a Szigetvári Takarék elnök-ügyvezetőjét idézve azt írták: a már meglévő termékeik mellett új, kedvező ajánlatokkal élhetnek ügyfeleik, új konstrukciójú hiteleket vehetnek igénybe. "A megnövekedett tőkének köszönhetően nagyobb hitelezési volumenre lesz lehetőségünk" - jelezte. Az ügyvezető az összegzésben kitért rá, hogy a fiókhálózat jelentősen szélesedik: ügyfeleik 6 megyében, mintegy 50 fiókban intézhetik pénzügyeiket.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3651295

Jelenleg az oldalon

4
Online