Szép és nemes hagyomány, hogy az 1956-os megemlékezés előtti hetekben óriásplakátok tűnnek fel a belváros közintézményein. A forradalom egy-egy pillanatát megragadva a városlakókhoz is közelebb hozzák a múltat.

Az archív óriásképeket városszerte láthatjuk Komló épületein.

A forradalomra emlékezés több iskolai korcsoport számára már október 20-án, pénteken elkezdődik. A általános iskolák felső tagozatosai Élménynap keretein belül erednek a Mecseki Láthatatlanok nyomába.  A középiskolások Gérecz Attila vers- és prózamondóversenyén indulnak 14.00 órakor a Közösségek Házában. Az eseményt a Komlói Rákóczi Szövetség szervezi.

A Városi Ünnepély október 23-án, hétfőn 9.30 órakor a Római Katolikus Templomban Szentmisével veszi kezdetét. 10.30-kor Polics József polgármester köszöntő szavaival kezdődik az Ünnepi műsor  a Színházban. Somogyvári Rudolf rendezésében Maradj te mindig láthatatlan - a mecseki láthatatlanok története című dokumentumfilm kerül bemutatásra.

A műsor után kb. 11.45-kor koszorúzásra kerül sor az 56-os emlékkőnél, majd megemlékezés lesz a Városház téri emléktáblánál.

 

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 276 megtekintés

Videó: 47 974 775 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888091

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh