Van megoldás a vízdíj-hátralékok kifizetésére, ráadásul a konstrukciónak köszönhetően további tartozás sem halmozódik fel az érintett családoknál – derült ki Simon János önkormányzati képviselő által bemutatott adósságkezelő-programból.

Korábban több médium is beszámolt arról, hogy Komló kenderföldi városrészében a Komló-Víz Kft. több tömbházban korlátozta a vízszolgáltatást. Az azóta kialakult patthelyzetet, úgy tűnik sikerül feloldani, aminek eredményeként a kiiktatott 21 fogyasztói helyen augusztus végétől ismét hozzáférhetnek a megszokott szolgáltatáshoz az érintettek.

Simon János elmondta, hogy a Komló-Víz Kft-vel és az önkormányzattal folytatott egyeztetések eredményeként kialakított konstrukció azokat a fogyasztókat érinti, akik – akár a közcélú foglalkoztatás keretében – rendszeres juttatásban részesülnek.

Az érintettek az önkormányzat Szociális Irodáját felkeresve nyilatkozhatnak arról, hogy a juttatásuk egy részét hátralékrendezésre, illetve havi átalánydíjra fordítanák. (Jelen esetben 5-5 ezer forintról van szó – a szerk.) A program augusztus 3-án indult, a vízszolgáltatás helyreállítása augusztus 31-től kezdődik, természetesen a szerződéssel rendelkező fogyasztók számára.

Simon János önkormányzati képviselő – a pozitív lakossági visszajelzések alapján azt reméli, hogy nagy számban veszik majd igénybe a lehetőséget, ami egyrészt biztosítékot nyújt a tartozások rendezésére, illetve megakadályozza a továbbiakban jelentős hátralékok kialakulását.

Forrás: komlo.hu

A vízelzárásokról szóló riportunk itt látható: Kattintson ide...

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4828023

Jelenleg az oldalon

9
Online